Jennita Poortaam  Joke Knobbe, beiden al jarenlang lid van Toruclub Rijssen, hopen dat meer vrouwen mee gaan fietsen. (Foto: Tourclub Rijssen)
Jennita Poortaam Joke Knobbe, beiden al jarenlang lid van Toruclub Rijssen, hopen dat meer vrouwen mee gaan fietsen. (Foto: Tourclub Rijssen) (Foto: )

Tourclub Rijssen zoekt fietsvrouwen

Twee mountainbikes staan geparkeerd achter manege De Brekeld, onder de overkapping. Nog een aantal gehelmde vrouwen komt het terrein van De Oosterhoffruiters opfietsen. Elke woensdagmorgen, vanaf half negen, verzamelen zich de fietsvrouwen van Tourclub Rijssen bij het Tourhoes in de manege. Eerst een kop koffie en dan het bos in.

RIJSSEN - De volgend jaar jubilerende Tourclub Rijssen telt zeven vrouwen als lid, terwijl er in totaal driehonderd leden zijn. "Dat zouden er veel kunnen zijn", vindt Joke Knobbe. "Als we zelf op de fiets zitten komen we vrouwen tegen op racefietsen en ook in deze maanden van het jaar, op de mountainbike. Vaak alleen of met z'n tweeën. het zou leuk zijn als deze dames zich bij ons aan zouden sluiten. Dat geldt niet alleen voor vrouwen die al regelmatig mountainbiken, maar ook voor vrouwen die het mountainbiken eens willen uitproberen."

Kom op 6 of 13 november
Sportieve dames van alle leeftijden die vrijblijvend mee willen fietsen of het mountainbiken eens uit willen proberen zijn woensdagmorgen 6 november en woensdagmorgen 13 november van harte welkom bij manege De Brekeld, Brekeldlaan 18 in Rijssen. Een helm is verplicht. De koffie staat klaar vanaf half negen en rond negen uur wordt op de fiets gestapt. "Lukt het niet om op één van deze morgens te komen, dan zijn belangstellenden op de andere woensdagmorgens ook welkom", benadrukt Jennita Poortman.

Verzamelpunt is het clubhuis van Tourclub Rijssen, het Tourhoes, in de kantine van manege De Brekeld. Een magnifieke startlocatie: van hieruit kun je met de fiets of mountainbike de mooiste paadjes op. "Tussen half negen en negen uur verzamelen, dan een uurtje tot anderhalf uur het bos in en op tijd weer thuis of bij de school."

De aarzeling van vrouwen om zich aan te sluiten bij een tourclub kan Joke wel begrijpen. "Vaak denkt men dat het bij de tourclub vooral om hard fietsen gaat. Als je soms een groep fietsers voorbij ziet komen wil je daar als beginnende fietsvrouw niet tussen zitten. Maar het gaat niet om snelheid. Het gaat om gezellig met elkaar te fietsen en vooral níet om hard te gaan."

Jennita: "Een groot voordeel is dat je in een groep fietst. Je hoeft zelf geen route te bedenken, maar komt wel op plekken, ook hier in de buurt, waar je nog nooit geweest bent. Op paadjes waar je zelf niet komt. Elke week is er een andere route, heel afwisselend. En heb je pech onderweg, dan ben je niet alleen."

"Je komt fitter terug dan dat je gegaan bent", weten de vrouwen. "Tel daarbij op het plezier van het fietsen in de natuur, de gezelligheid onderweg, de frisse neus die je gehaald hebt en je zet met een voldaan gevoel je fiets weer weg."

Meer weten? Bel of mail met Joke Knobbe, telefoon 06 57802125, e-mail:
jokeknobbe1955@hotmail.com of kijk op

www.tourclubrijssen.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden