De Zonnebloem Rijssen-Holten bij de museumbus.
De Zonnebloem Rijssen-Holten bij de museumbus. (Foto: Ria Bak)

Bankgiroloterij trakteert De Zonnebloem Rijssen-Holten

Rijssen/ Holten - De bankgiroloterij bezorgt ouderen een onvergetelijke dag met de Museum Plus Bus naar een Nederlands Museum. De Zonnebloem Rijssen-Holten had zich succesvol aangemeld. Het werd een geslaagde dag naar het Fries Museum.

Een vroeg vertrek uit Rijssen naar Leeuwarden. Een volle bus met gasten en de begeleidende vrijwilligers. Vanuit Rijssen een behoorlijke afstand, maar iedereen had er zin in. Eerst naar Holten om ook daar enkele gasten op te halen. De museumbus is erg comfortabel en geschikt voor rolstoelgebruikers. In Het Fries Museum is veel te zien. Hier zijn meerdere tentoonstellingen zoals over de woeste Vikingen, over de kunstenaar Eric Have met zijn internationale collega's en het indrukwekkend Verzetsmuseum. In kleine groepen en begeleid door gidsen werden de gasten meegezogen in kunst, cultuur en de geschiedenis.

Daarna bleef voldoende tijd om de vele indrukken en ook de emotie over het oorlogsverleden rustig te verwerken. De gezamenlijke lunch en de comfortabele busreis met versnaperingen zorgden voor een gezellige sfeer. Chauffeur Jeroen was een fantastische en hulpvaardige gastheer van de Bankgiro Loterij. Terug in Rijssen en Holten was de mening eenduidig. Het was een lange, maar erg geslaagde dag.

Meer berichten