Foto:

'Warme ontmoetingen op een frisse dag'

Rijssen/ Holten - "Minder alleen, meer met elkaar" is de slogan waarmee Rabobank Rijssen-Enter, gemeente Rijssen-Holten, gemeente Wierden, Wijksaam en ViaVie welzijn mensen aanmoedigen anderen te blijven ontmoeten. Gezamenlijk besloten deze partijen om deze week een kleinschalige activiteit te houden.

Gebakjesactie
Niet voor iedereen is het namelijk vanzelfsprekend familie te hebben of een grote vriendenkring. Veel mensen, jong én oud, voelen zich regelmatig eenzaam. In de Week van de Ontmoeting konden inwoners van de gemeente Rijssen-Holten en gemeente Wierden 3 of 4 oktober met twee gratis gebakjes op de koffie bij iemand in hun eigen buurt, die weinig contact heeft of moeilijk de deur uit kan. Aan deze mensen is een formulier verstrekt voor een vervolgactiviteit die ontmoeten en erop uit gaan aanmoedigde.

Op woensdag 30 oktober konden de mensen kiezen uit twee locaties in Enter en Rijssen. In Enter was dat De Waarf – de scheepswerf waar de Enterse Zomp ligt - en in Rijssen kon men het Rijssens Museum, gelegen op landgoed De Oosterhof bezoeken.

Warme ontmoetingen
Op beide locaties werden de gasten warm ontvangen. Ofwel waren ze op eigen gelegenheid gekomen ofwel door enthousiaste chauffeurs van Taxi Baan gebracht. Vervolgens werden de gasten welkom geheten door Wethouder Beens (Rijssen) en Wethouder Braamhaar (Enter). Onder het genot van een lekkere kop koffie en plak krentenwegge werd een historische fotopresentatie over de stad Rijssen (Zandvoortcollectie) of het dorp Enter bekeken (foto's van Harry Cox). Gedurende de presentaties vertelden Jan van de Maat en Wim Nijenhuis enkele spraakmakende anekdotes. Wim Nijenhuis zorgde in Enter daarnaast voor muzikaal vermaak met zijn accordeon. Er waren gezellige gesprekken en nieuwe ontmoetingen.

Met een Rijssen hartje – een hart onder de riem - vertrokken de gasten rond de middag weer huiswaarts.

De organisatie kijkt terug op een zeer geslaagd evenement "met heel veel warmte op een frisse dag".

Meer berichten