Links jeugdleider Martijn van den Belt, 4e van links Jurian Brinks, geheel rechts dhr. Brinks van de RABO-bank en verder op de foto een aantal jeugdleden van de Schaakclub Rijssen.
Links jeugdleider Martijn van den Belt, 4e van links Jurian Brinks, geheel rechts dhr. Brinks van de RABO-bank en verder op de foto een aantal jeugdleden van de Schaakclub Rijssen. (Foto: Jan Brinkman)
Sport

Schaakclub Rijssen neemt Grote Schaakstukken in gebruik

Rijssen - De oude stukken waren aangetast en beschadigd door weer en wind en gebruik. Reden voor ons jeugdlid Jurian Brinks, om in het kader van het Projectenfonds een oproep te doen aan de RABO-bank Rijssen-Enter voor een financiële bijdrage.

Tot zijn (en onze) grote vreugde zag ook de RABO-bank het maatschappelijke belang van schaken wel in en stelde een cheque ad. € 430 beschikbaar. Voldoende om de wens van Jurian (en de schaakclub) in vervulling te laten gaan en afgelopen zaterdag werd er voor het eerst mee geschaakt op het grote schaakplein in het centrum van Rijssen (Haarstraat). De eerste zetten werden gezamenlijk uitgevoerd door Jurian en Hans Brinks van de RABO-bank (toevallig een oom van Jurian). Vervolgens werd er door enkele jeugdleden nog een aantal partijen gespeeld.

Uiteraard is het de bedoeling dat er in de toekomst veelvuldig wordt geschaakt met de grote stukken.

Meer berichten