Ook bij de locatie in Holten kunnen achtstegroepers minilessen en masterclasses volgen. (Foto: De Waerdenborch Holten)
Ook bij de locatie in Holten kunnen achtstegroepers minilessen en masterclasses volgen. (Foto: De Waerdenborch Holten) (Foto: Waerdenborch Holten)

'School waar iedereen zichzelf kan zijn'

door de redactie

Leerlingen die willen ontdekken waar ze goed zijn en daarmee aan de slag willen zijn bij de scholengemeenschap De Waerdenborch op de juiste plek.

HOLTEN / GOOR - Iedere leerling heeft talenten. Als school willen we talenten van elke leerling helpen ontdekken, willen we weten wat ze kunnen en blijven we iedere leerlingen daarin op eigen niveau uitdagen", vertelt rector/bestuurder Marcel ten Vergert van scholengemeenschap De Waerdenborch. "Talent komt niet zomaar aanwaaien. Daar moet je mee aan het werk en dat moeten school, leerling en ouders samen doen. Belangrijk is ook dat leerlingen betrokken worden bij hun eigen leerproces."

Vertrouwen
Ten Vergert benadrukt dat er bij leren meer komt kijken dan lessen op school. "Deze streekschool werkt vanuit veiligheid en vertrouwen en heeft met zijn prettige leer- en werkklimaat een fijne basis om je als leerling te ontwikkelen. Om leerlingen ook buiten school werk- en leerervaringen te bieden zijn contacten gelegd met bedrijven en maatschappelijke organisaties. Die contacten gaan we verder uitbouwen, met als doel nog beter aan te sluiten bij wat de leerling kan en wil.

Prettig
De Waerdenborch kent de afdelingen basis, kader, mavo, havo of vwo en gymnasium. Daarnaast is er veel aandacht voor cultuur, sport, techniek, ondernemen (International Business college voor havo) en internationale oriëntatie. "Wij zijn een openbare school waar je veel leert en waar leerlingen zichzelf kunnen zijn. Leerlingen geven onze school een 9,5 voor veiligheid. Ze voelen zich hier prettig en vertrouwd. Dat willen ook graag zo houden", aldus Ten Vergert. "We hebben de ambitie om gewoon goed onderwijs te verzorgen in verbinding met de leerling, de ouders en de maatschappij. Leerlingen leren hier leren, leren kiezen én leren leven. Onze school biedt hen volop de ruimte om hun talenten te ontdekken en te laten groeien."

Maak kennis
Leerlingen van groep 8 en hun ouders/verzorgers kunnen in de maand november op meerdere manieren kennis met de school op de locaties Haarstraat 14 in Holten en Gruttostraat 1 in Goor. Op 4 en 5 november zijn er voorlichtingsavonden van 19.30 tot 21.30 uur op de locatie Holten en op 14 november in Goor. Ten Vergert: ''Onze leerlingen en ouders komen uit Holten, Dijkerhoek, Laren, Harfsen, Exel, Nieuw-Heeten, Okkenbroek, Nijverdal en Hellendoorn, Markelo, Rijssen, Enter, Bathmen, Lettele en Deventer. Maar ook uit Goor, Diepenheim, Markelo, Enter, Delden, Ambt Delden en Hengevelde. Het maakt niet uit: je bent van harte welkom!''

Minilessen
Leerlingen van groep 8 kunnen op 4 en 7 november in Holten en op 14 november in Goor minilessen volgen. ''Heb je via je basisschool niet gehoord over de minilessen? Neem contact op via admholten@waerdenborch.nl en je komt op de lijst.''

Masterclass
In Holten worden de masterclasses Gymnasium, Onderzoeken en Ontwerpen en 2D-3D Kunst gegeven. In Goor staan de masterclasses Onderzoeken en Ontwerpen, Gymnasium, Kunst en Cultuur, Wiskunde en Biologie/scheikunde op het programma. 

Kijk voor de exacte van de minilessen en masterclass in zowel Holten als Goor op de website van De Waerdenborch.

Meer berichten