Carin van Hout exposeert in dependance Kulturhus

Enkele werken van Carin van Hout zijn tot en met 30 november te zien aan de Tuinstraat 2 in Holten. (Eigen foto)
Enkele werken van Carin van Hout zijn tot en met 30 november te zien aan de Tuinstraat 2 in Holten. (Eigen foto) (Foto: Carin van Hout)

Als één van de onderdelen van de EtalageKunstRoute exposeert Carin van Hout haar acrylschilderijen in de dependance van het Kulturhus aan de Tuinstraat in Holten.

HOLTEN - Carin is 69 jaar en heeft dus alle tijd om zich te wijden aan haar passies. Vanaf 2009 tekent en schildert zij weer enthousiast, vooral met acrylverf. Dit materiaal blijft haar steeds weer verrassen. Andere, oudere, liefdes zijn keramiek en tassen ontwerpen en maken. Haar creativiteit dankt zij vooral aan haar vader, die een creatief beroep had. Carin werkte 30 jaar binnen met name het basisonderwijs en behaalde aanvullend onder meer de lesbevoegdheden Tekenen, Kunstgeschiedenis (aan de Rietveld Academie) en Handenarbeid. Vanuit die interesse was zij ook geruime tijd oprichter / eigenaar van De Creatieve Duizendpoot in Zaandam, een winkel in kunstenaarsbenodigdheden met cursussen, galerie etcetera. In haar jonge jaren volgde Carin twee jaar les in modeltekenen aan de St. Joost Academie en de laatste jaren heeft ze dit plezier weer aangescherpt.

Verhaal vertellen
In de Tuinstraat 2 exposeert zij een aantal schilderijen in acryl. Kleur, beweging en een verhaal vertellen, is wat haar boeit. Het werk is vooral (sur)realistisch, en herkenbaar. Natuur, muziek, dans, portret / model. "Ga gewoon kijken en genieten van wat je ervaart", zegt Carin.  De expositie is te zien tot en met 30 november.

Meer berichten