Het team van Sans loopt graag."In alle categorieën lopen we wel mee. Als het niet individueel is, dan wel als team", aldus Nick Sans.
Het team van Sans loopt graag."In alle categorieën lopen we wel mee. Als het niet individueel is, dan wel als team", aldus Nick Sans. (Foto: )

'Wij zijn zelf ook fanatieke sporters'

Voor het tweede jaar is Sans-online van broers Nick en Tom Sans de naamgever van de Nightrun. Deze tweede editie van de Sans-online Nightrun vindt plaats op zaterdag 26 oktober en is onderdeel van de Diepe Hel Holterbergloop. "Naam geven aan sportieve evenementen zoals de Nightrun vinden wij leuk, want het is ook onze hobby," vertelt Nick Sans. "Wij zijn zelf fanatieke sporters en doen mee aan triathlons, hardloopwedstrijden, adventure races en survivalwedstrijden."

RIJSSEN / HOLTEN - De kledingwinkel van Tom en Nick Sans bestaat al sinds 1987. Hun ouders hebben de zaak opgezet. "De winkel gaat super mooi'', zegt Tom Sans (38) uit Rijssen. "En het online verhaal erbij promoten wordt steeds makkelijker. Het naam geven aan een loop werkt heel goed. En een afstand van 5 of 6 kilometer is een afstand waar veel vrouwen aan meedoen die het gewoon leuk vinden om hard te lopen. Ze doen mee voor het sfeertje en de gezelligheid. Op deze manier kunnen we een grote groep bereiken.''

"Het is mooi om dit evenement te sponsoren. Het vindt plaats in de omgeving, waar ik me ook bij betrokken voel. En het is leuk om mensen die dezelfde sport beoefenen te helpen door een steentje bij te dragen aan goede sportevenementen," aldus Nick. Dat het personeel ook graag mee wil doen aan de Diepe Hel, daar wordt Sans alleen maar blij van. "In alle categorieën lopen we wel mee. Als het niet individueel is, dan wel als team. Tom loopt de lange afstand van de Diepe Hel Holterberg."

"Het is geweldig dat mensen zich massaal hebben opgegeven. Het is knap dat mensen eerste, tweede of derde worden, maar dat iemand die bij wijze van spreken de 800ste plaats haalt is ook een goede prestatie, misschien nog wel beter. Deze persoon heeft er waarschijnlijk meer voor moeten doen. Er mag wel meer aandacht zijn voor mensen die voor het eerst de zes kilometer gaan lopen, dat is ook een mooie prestatie. Het is prachtig om het trotse gevoel te zien bij mensen die over de finish komen."

Meer berichten