Jubilerende collectanten werden na afloop door wethouder Ronald Cornelissen in het zonnetje gezet.
Jubilerende collectanten werden na afloop door wethouder Ronald Cornelissen in het zonnetje gezet. (Foto: Math Willems)

Holtense collectanten KWF halen ruim 6.200 euro op

Holten - De collecte voor KWF Kankerbestrijding heeft in Holten maar liefst 6.270,42 euro opgebracht. Dankzij de vrijgevigheid van de Holtenaren kan KWF investeren in haar doelen. Zodat minder mensen kanker krijgen, meer mensen genezen en meer mensen beter kunnen leven met de ziekte.

Deze collecteweek was extra bijzonder, dat het de 70e editie was. Prinses Beatrix verrichte op 31 augustus de eerste slag van een speciale KWF Munt ter ere van het 70-jarig bestaan van KWF. In de week erna gingen maar liefst 80.000 collectanten de straat op, verspreid over 800 collecteteams. Het collecteteam van Holten was met 98 collectanten goed vertegenwoordigd. Jubilerende collectanten werden na afloop door wethouder Ronald Cornelissen in het zonnetje gezet.

Een gift aan KWF maakt nieuwe doorbraken in kankeronderzoek mogelijk. Sinds de oprichting van KWF in 1949 is het percentage patiënten dat 5 jaar na hun diagnose nog in leven is, gestegen van 25 naar 65 procent. Daarnaast besteedt KWF de collecte-opbrengst aan het voorkomen van kanker en aan ontwikkelingen, waardoor mensen een beter leven krijgen tijdens en na de ziekte.

Heeft u de collectant gemist en wilt u alsnog een bijdrage leveren? Dat kan door online te doneren via

kwf.nl/collecte

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden