Voor de vierde keer houdt de buurtcommissie Beleef Braakmanslanden een zogenaamde Burendag.
Voor de vierde keer houdt de buurtcommissie Beleef Braakmanslanden een zogenaamde Burendag. (Foto: PR)

Burendag Beleef Braakmanslanden!

Rijssen - Voor inmiddels de vierde keer houdt de buurtcommissie "Beleef Braakmanslanden" van de wijk Braakmanslanden een zogenaamde Burendag. Deze vindt dit jaar plaats op zaterdag 28 september van 10.00 tot 14.00 uur op het plein bij de Oude Plus en de parkeerplaats bij de Constantijnschool.

Medewerking aan de Burendag wordt verleend door de instanties die in de Oude Plus zijn gehuisvest, de Constantijnschool, de Syrisch Orthodoxe kerk, Tiny's restaria en bakkerij Tijink. Dertig standhouders geven acte de presence. Van Baan snoeprollen, Crazy Waffles Foodtruck, Het Bakfietsje, Bloemschikken/Oriflame en Zorgaccent tot Little Chipmunks, Trimsalon Sprankel Wereldwinkel, DAC Het Punt en Noessie.

Het doel van deze Burendag is om mensen uit de wijk samen binden. Braakmanslanden is een grote wijk. Ontmoeting en contact met de buren uit de wijk is heel belangrijk. Hierdoor onstaan ook spontane gesprekken en ontmoetingen.

Ook dit jaar wordt er weer een "Brunch voor senioren" gehouden in de grote zaal van de Syrisch Orthodoxe kerk. Ingang parkeerplaats Kroonweide. Dat is van 11.30 tot 13.30 uur. De kosten voor deze overheerlijke brunch zijn 4,- per persoon. Lijkt het u lekker om mee te doen of kent u iemand die dit leuk zal vinden? Aanmelden kan tot 21 september bij ViaVie Welzijn. Telefoon 0548-362755 of via info@viaviewelzijn.nl

In de Oude Plus zit ook het nieuwe inloopcentrum "Buurtkracht". Die gaat een grotere rol spelen in de wijk. Hier kan men inlopen voor vragen, contacten, een kop koffie drinken, Taalcafé, ontmoetingscentrum voor mensen met beginnend geheugenverlies en hun mantelzorgers e.d.

Leerlingen van de Constantijnschool helpen mee met het verspreiden van flyers in de wijk, met de brunch in de Syrisch Orthodoxe kerk en diverse ouders helpen mee in de koffie/theekraam. Voor de kinderen is er een groot springkussen en een gezellige rommelmarkt. Voor de muzikale noot zorgt het Shantykoor Riessen, die dit belangeloos doet. Vorig jaar was dit koor ook aanwezig. Daarnaast treedt er ook een koortje op van De Roef (Philadelphia) en kunnen bezoekers ook genieten van de jazzdansgroep van DOS. Kortom, dit is een Burendag die je niet mag missen.

Info bij Linda Spenkelink: beleefbraakmanslanden@gmail.com

Meer berichten