Het gebouw van Jeruël aan de Van Heekstraat is grondig gerenoveerd. En dat was ook wel nodig volgens secretaris Gert-Jan Korpershoek.
Het gebouw van Jeruël aan de Van Heekstraat is grondig gerenoveerd. En dat was ook wel nodig volgens secretaris Gert-Jan Korpershoek. (Foto: PR)

Gert-Jan Korpershoek: 'Er wordt veel langs elkaar heen geleefd'

RIJSSEN – Het gebouw van Jeruël aan de Van Heekstraat is grondig gerenoveerd. En dat was ook wel nodig volgens secretaris Gert-Jan Korpershoek. "Sinds de aankoop in 1982 is er alleen minimaal onderhoud geweest. De vloerbedekking was 25 jaar oud, de geluidsisolatie kon beter en ook de kleuren waren niet meer van deze tijd. Daarom hebben we besloten om een complete renovatie te doen in de zomermaanden juli en augustus." De opening van het vernieuwde pand is op zaterdag 28 september.

"Jeruël heeft een lange ontstaansgeschiedenis. De stichting is in de jaren 50 ontstaan vanuit een Bijbelkring. In 1982 is het gebouw aangekocht en sindsdien wordt er elke twee weken een Bijbelstudie gehouden. Vanaf dat moment komen er christenen met verschillende achtergrond voor verdieping en toerusting vanuit de Bijbel geregeld samen. Het gebouw is Jeruël genoemd: dat betekent 'gebouw van God'.

De renovatie is gedaan door buurman en zzp'er Wilfred Last, hij heeft de verbouwingsplannen en het schilderwerk verzorgd. "Er is nu een heel nieuw systeem voor verbetering van de luchtkwaliteit in combinatie met koeling. Ook de stoffering is gloednieuw. Daarnaast zijn het oprit en de riolering vernieuwd. Een commissie vrijwilligers heeft nagedacht over de kleurstelling en de inrichting om alles weer up-to-date te maken: dat gaat van kapstok tot wanddecoratie." Stefan Roenhorst was verantwoordelijk voor de bestrating en de riolering. Tot slot heeft Van Dam ervoor gezorgd dat er een goede installatie kwam voor luchtkwaliteit en koeling.

Opening

De opening is op zaterdag 28 september van 10.00 tot 14.00 uur. "Dan is er ook de Burendag Beleef Braakmanslanden en daar willen we graag bij aansluiten. Mensen kunnen binnenlopen, de nieuwe zaal bekijken en natuurlijk is er koffie en thee met wat lekkers. Wij vinden het leuk om met mensen uit de buurt en andere Rijssenaren in gesprek te komen. Voor kinderen is er een kleurwedstrijd. Daarnaast is er voor iedereen een proeverij van Israëlproducten, waaronder jam, vijgen en dadels."

Volop activiteiten

Het activiteitenseizoen is al eerder begonnen, namelijk op zondag 1 september. Zo is er elke maandag van 19.00 tot 20.00 uur een gebedskring, verder is er een moederkring, studiekringavonden, de maandelijkse verkoop van Israëlproducten en een Israëlavond met Oscar Lohuis in oktober.

Aan de agenda is een nieuwe activiteit toegevoegd. "Elke eerste zondagmiddag van de maand is er een ontmoetingsmiddag rondom een maaltijd. Het doel is om christenen met verschillende achtergronden met elkaar in gesprek te brengen. In Rijssen zien we dat er veel langs elkaar heen wordt geleefd. Wij willen een katalysator zijn om deze mensen bij elkaar te brengen, over de verschillende kerkmuren heen."

Zie ook

www.jeruelrijssen.nl

Meer berichten