Prof. Dr. Manu Keirse over 'Helpen bij verlies en verdriet'

Rijssen - Prof. Dr. Manu Keirse verzorgt woensdag 16 oktober een lezing in de Open Hof in Rijssen. Het thema is 'Helpen bij verlies en verdriet'.

Keirse (1946, Dudzele, België) is klinisch psycholoog en specialist in het omgaan met verlies en verdriet. Zijn integere en boeiende lezingen trekken volle zalen, zowel in Nederland als in België. Keirse gelooft niet meer in rouwverwerking. 'Je kunt hoogstens een verlies overleven", zegt hij in een interview in dagblad Trouw. In het Reformatorisch Dagblad zegt hij: ''Rouw gaat niet over. Op alle belangrijke kruispunten van het leven komt het terug.' Zijn gedachten over omgaan met verlies en verdriet zijn uiterst waardevol voor iedereen, van jong tot oud, omdat iedereen met momenten van verlies worden geconfronteerd in het eigen leven.

Keirse was onder andere hoogleraar en kabinetschef op het Belgische ministerie van volksgezondheid. Zijn eerste boek 'Helpen bij verlies en verdriet. Een gids voor het gezin en de hulpverlener' (1995) werd een bestseller. Daarna volgden nog diverse boeken als 'Afscheid van moeder', 'Van het leven geleerd' en 'Zie de mens'.

De lezing in de Open Hof, Stationsdwarsweg 2, begint om 20.00 uur. Entree: vrije gift.

Wel graag aanmelden via e-mail manukeirse@openhof-rijssen.nl
of: vermeld uw naam op de intekenlijst die vanaf 15 september in de hal van de Open Hof ligt.

Meer berichten