Het team van All about Eve: van links naar rechts Agnes Stokkingreef, Lien Kroeze, Janneke Braakhekke, Marion Schrooten.
Het team van All about Eve: van links naar rechts Agnes Stokkingreef, Lien Kroeze, Janneke Braakhekke, Marion Schrooten.

'Lange dames waren heel blij en vielen mij soms om de hals'

Een mooie mijlpaal voor All about Eve in Rijssen: de winkel bestaat 25 jaar. "All about Eve is eigenlijk ontstaan uit pure frustratie", vertelt eigenaresse Janneke Braakhekke. "Iedereen wil netjes voor de dag komen en dat was destijds een groot probleem voor een lange vrouw. Dat heb ik zelf ondervonden en ik besloot om daar wat aan te gaan doen door zelf te kleding te maken. Van het een kwam het ander."

RIJSSEN - "Ik was lid van de Klub Lange Mensen en zij houden beurzen. Op zo'n beurs hadden wij ook een stand. Er was zo'n run op de kleding dat alles om 14.00 uur was uitverkocht. Vervolgens moesten wij als een gek weer aan de slag voor de volgende beurs. Uiteindelijk gingen we op zoek naar leveranciers die lengtematen voor ons wilden maken. Dat lukte steeds beter en zo groeide onze collectie. De beurzen waren in 1993 en op 7 september 1994 ging de winkel open. Op een gegeven moment is de markt veel groter geworden. Maar wij hebben nog steeds een eigen lijn met exclusieve kleding die je nergens anders vindt." Op het hoogtepunt waren er vier winkels. "Door de opkomst van internet zijn er twee gesloten. We vinden het leuker als klanten in de winkel komen, maar we hebben ook een webshop, daar kan je tegenwoordig niet meer zonder."

All about Eve heeft een vaste klantenkring. "Veel mensen komen hier vanaf het begin en zijn blij dat ze hier terecht kunnen. Doordat je mensen al zo lang kent, bouw je een band met hen op. Sommige mensen vielen mij in het begin zelfs om de hals, omdat ze blij waren dat ze eindelijk een winkel hadden gevonden met passende kleding en niet meer hoefden te zoeken. Soms hadden ze zelfs tranen in de ogen. Klanten vertellen dat ze zelfverzekerder zijn geworden en dat is mooi." Het belangrijkste vindt Janneke rust, tijd en eerlijkheid. "Als iets niet staat, dan geef ik aan dat we nog wel wat anders hebben. Alle klanten worden geholpen: dat doe ik in alle rust en daar neem ik alle tijd voor." Ook gezelligheid is belangrijk. "De mensen komen van ver, dus bijpraten met een kopje koffie en iets lekkers hoort erbij."

Het 25-jarig jubileum wordt natuurlijk gevierd. "Er komt een pop-up hair- en beautysalon met kapper, visagist en nagelstyliste. Als dames bijvoorbeeld een set uit de nieuwe herfstcollectie kopen maken wij het af met een mooi kapsel, make-up en eventueel een leuk nagellakje. Uiteraard is er ook een hapje en een drankje." Dit is op vrijdag 6 september van 10.00 tot 17.30 uur en op zaterdag 7 september van 10.00 tot 16.30 uur. Kijk voor meer informatie op de website

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden