In verband met nieuwe onderdeel kan het publiek dit jaar genieten van acht playbackacts. (Foto: Stichting Plé-Bek bie Hek)
In verband met nieuwe onderdeel kan het publiek dit jaar genieten van acht playbackacts. (Foto: Stichting Plé-Bek bie Hek) (Foto: Stichting Plé-Bek bie Hek)

Plé-Bek bie Hek gaat voor meer interactie

door Jolien van Gaalen

Wierden staat weer in het teken van Plé-Bek bie Hek op zaterdag 7 september. "Normaalgesproken zijn er tussen de twaalf en zestien acts, maar dat is nu niet meer mogelijk door een nieuw onderdeel", vertelt Jos Hek van de Stichting Plé-Bek bie Hek.

WIERDEN - "Toen we begonnen, 33 jaar geleden, was playbacken heel populair door de playbackshow van Henny Huisman. Maar de laatste jaren wordt het steeds lastiger om voldoende goede playbackacts te krijgen. Daarom hebben we Plé-bek bie Hek 2.0 gelanceerd. De algemene vergadering van de Stichting Plé-Bek bie Hek heeft een werkgroep gevormd om te gaan nadenken hoe we in de toekomst door kunnen gaan met dit jaarlijkse festijn. Veel kan ik er nog niet over zeggen, maar bij dit nieuwe onderdeel is in ieder geval meer interactie met het publiek. Zij worden betrokken bij de gehele avond." Wat de organisatie wel kan verklappen is dat de dj's van RR DJ Crew en presentator Korneel Evers een grote spelen in de nieuwe formule. Ook worden er een aantal extra 'hulpmiddelen' ingezet om de aandacht van het publiek vast te houden. Tot slot zijn er verschillende extra activiteiten die het interactieve karakter van de avond benadrukken. Dit allemaal naast acht playbackacts.

Gezelligheid
"De mensen komen nog wel: het aantal bezoekers is op peil. Veel mensen komen voor de gezelligheid en om elkaar weer te ontmoeten. Denk bijvoorbeeld aan mensen die buiten Wierden zijn gaan wonen." Met hun komst ondersteunen zij ook een goed doel, dat jaarlijks wisselt. Deze keer is dat Stichting Bowie. "We krijgen meerdere aanmeldingen binnen voor goede doelen", aldus Jos. "Met ons stichtingsbestuur kiezen we dan een goed doel door te turven. De meeste stemmen gelden en deze keer heeft Bowie de meeste stemmen gekregen."

Dankbaar
Stichting Bowie levert een grote bijdrage aan de armoedebestrijding in de gemeente Wierden. De stichting helpt mensen die zichzelf niet kunnen redden. "Het overgrote deel van deze groep heeft geen schuld aan de moeilijke situatie waarin zij zich bevinden, door allerlei verschillende omstandigheden is dit zo gekomen. Er zijn veel eenoudergezinnen met kinderen bij", vertelde voorzitter Henk van de Weiden in een eerder interview voor deze krant. "Het is bijzonder dankbaar werk om te doen: het helpen van mensen die in de problemen zitten. Mensen zijn dankbaar dat ze geholpen worden. Het mooiste is als mensen weer zelfredzaam worden door onze hulp." Ook helpt Bowie mensen om hun financiën weer orde te krijgen met hulp van vrijwillige schuldhulpmaatjes.

Plé-Bek bie Hek is op zaterdag 7 september om 19.30 uur bij Tante Ell aan de Nijverdalsestraat. Kijk voor het laatste nieuws op de Facebookpagina

Meer berichten