Foto:

Op de pedalen: doe mee met familiefietstocht Tour de Boer

door de organisatie

Afdeling Zuid-Twente van LTO Noord houdt op dinsdag 23 juli haar jaarlijkse familiefietstocht van 25 kilometer. Deelnemers fietsen in de prachtige omgeving van natuurgebied De Borkeld, Markelose Broek, Stokkummerbroek en Markelo. Starten kan van 9.30 uur tot 12.00 uur bij Dieka aan de Oude Rijssenseweg 11 in Markelo. De auto is hier gratis te parkeren. 

MARKELO - De eerste stop is bij Manege Snorrewind. De familie Bronsvoort en haar medewerkers ontvangen de fietsers om een kijkje te komen nemen. Manege en Groepsaccommodatie Snorrewind is een volwaardig paardensportbedrijf aan de rand van Markelo. Het complex ligt direct aan de A1, maar ook middenin meerdere aaneengesloten natuurgebieden die te paard goed verkend kunnen worden. Bij Snorrewind zijn mogelijkheden voor zowel de beginnende recreatieruiter als voor de gevorderde wedstrijdruiter om zich te ontwikkelen in de paardensport. Lessen variëren van basislessen tot springlessen en van buitenritten tot crosswedstrijden. Ook worden er veel activiteiten georganiseerd. 

De volgende etappe en tevens een pauzepunt is het melkveebedrijf van de familie Udink. Het bedrijf ligt in de buurt van de Televisie toren in het Markelose Broek. Dit is een familiebedrijf met 160 melkkoeien, en circa 80 stuks jongvee. De koeien verblijven in een stal die voldoet aan Maatlat Duurzame Veehouderij, wat betekent dat er veel aandacht is voor welzijn en comfort voor de koe. Er zijn ruime looplijnen, voldoende ligbedden, ruime en voldoende vreetplekken. De koeien worden drie per keer dag gemolken: om 4.45, 12.45 en 20.30 uur.  De voornaamste reden hiervoor is de gezondheid van de koeien, verbetering van uiergezondheid, klauwen enzovoort. Enkele jaren geleden is er voor de jongste kalveren een nieuwe stal gebouwd, mechanisch geventileerd en met groepshokken op stro. De verbinding tussen boer en burger vindt de familie belangrijk. Daarom verzorgen zij boerderijlessen voor schoolgaande kinderen, Ook volwassenen zijn op afspraak van harte welkom. 

HCR De Poppe zal voor een hapje en drankje zorgen. Vervolgens kunnen de fietsers vol energie naar de volgende stop bij Hexapoda. Tot slot is de laatste stop bij dierhouderij B. Poliste. Dit is een gemengd bedrijf met konijnen en vleesvee. De konijnenhouderij is de hoofdtak met 1000 moederdieren en 8000 parkkonijnen voor het vlees. De vleesvee-tak bestaat uit 25 zoogkoeien, 30 stuks jongvee en 60 stieren, allen van het ras Blonde Aquaintaine. Daarnaast runnen zij een konijnenstation op locatie in Holten. Bij het bedrijf werken gezinsleden en een viertal parttime medewerkers. 

Voor de kinderen zijn er diverse activiteiten: zo kunnen zij meedoen met een speurtocht waarbij leuke prijzen zijn te winnen. De kosten voor deelname bedragen 3 euro per persoon. Kinderen tot 12 jaar kunnen gratis meedoen.  Honden mogen helaas niet mee.  

Meer berichten