Anneke Wermink van TwentsBed: "Het belangrijkste is dat klanten vertrouwen in je hebben." Eigen foto.
Anneke Wermink van TwentsBed: "Het belangrijkste is dat klanten vertrouwen in je hebben." Eigen foto. (Foto: Twentsbed)

'Goed advies is belangrijk'

door de redactie

RIJSSEN - Wat onze regio zo uniek maakt, is dat er veel exclusieve zaken zijn waarbij de eigenaar zelf in de winkel staat. In deze rubriek vertellen de local heroes het verhaal achter hun bedrijf. Deze week: Albert en Anneke Wermink van TwentsBed.

Kun je vertellen hoe het allemaal is begonnen?
"Wij zijn met onze beddenwinkel begonnen TrendBed in 2003", vertelt Anneke. "Daarvoor hadden wij een werkplaats voor meubelen op maat aan de Kryptonstraat 37 met een showroom op de bovenverdieping. Daar werden door mijn man ledikanten gemaakt. Ik verkocht matrassen en lattenbodems. Daar heb ik mij in gespecialiseerd.Vervolgens hebben we een winkelpand aan de Spoelerstraat gehuurd. Na vijf jaar zijn we toch weer teruggegaan naar onze eigen vertrouwde stek aan de Kryptonstraat 37. In 2011 zijn we verder gegaan onder de naam TwentsBed. Deze naam vonden wij heel passend in deze omgeving, ook is toen ons logo veranderd."

Waarvoor kunnen mensen hier terecht?
"Mensen kunnen bij TwentsBed terecht voor een gedegen advies bij aankoop van boxsprings en alle soorten matrassen. Daarnaast hebben wij ook accessoires, zoals een passend kussen, dekbedovertrekken met handige rits, anti-transpiratiehoeslakens en slopen." Tot slot maken tapijt, spreien en pvc-vloeren onderdeel uit van het assortiment. TwentsBed heeft ook een webwinkel waar men diverse gezondheidskussens, dekbedden en dekbedovertrekken met rits kan kopen."

Wat is het belangrijkste bij de omgang met klanten?
"Het belangrijkste is dat klanten vertrouwen in je hebben en daardoor een voor hen goede aankoop doen."

Kun je uitleggen wat je met Rijssen hebt?
"Rijssen is een fijne stad om te wonen en te werken. Wij zijn geboren Rijssenaren. Hierdoor zijn we gehecht aan deze stad, vooral met onze kinderen en kleinkinderen om ons heen."

Wat is het mooiste dat je hebt meegemaakt?
"Ik kreeg een keer een bloemetje van een klant die eerder zo slecht sliep. Na een aantal toppers te hebben uitgeprobeerd op haar nieuwe boxspring was ze zo blij en opgelucht. Nu slaapt ze als een roos. Van zulke dingen wordt je blij."

Wat maakt dit werk leuk?
"Als je mensen een goed advies kunt geven en een passend product kunt leveren. Daarnaast willen we mensen van eventuele klachten afhelpen. Helaas lukt dat niet altijd, maar we hebben altijd de intentie om mensen te helpen."

Wat trekt je aan in Rijssen?
"Het aantrekkelijke van Rijssen is dat we een grote verscheidenheid aan winkels hebben. Ook zijn er veel ondernemers die hun nek durven uit te steken, zowel kleine als grote ondernemers."

Wat moet er absoluut nog komen in het centrum van Rijssen?
"Daar kan ik kort over zijn: er hoeft wat mij betreft qua winkels niks bij te komen in Rijssen. Als inwoners zijn we in alles voorzien."

Hoe maken we Rijssen nog leuker dan het al is?
"Wat mij betreft mogen er in het centrum wel meer terrassen bijkomen."

Wat zijn je ideeën voor de toekomst van de stad Rijssen?
"In de toekomst mag er meer aandacht komen voor de lokale winkelier of ondernemer. Dat kan bijvoorbeeld door een bezoek aan bedrijven of winkels te brengen."

Meer informatie
TwentsBed is geopend van dinsdag tot en met zaterdag. De openingstijden op dinsdag zijn van 13.00 tot 18.00 uur en op woensdag van 10.00 tot 18.00 uur. Op donderdag gaat de winkel om 10.00 uur open en is tot 21.00 uur open in verband met de wekelijkse koopavond. Mensen kunnen hier op vrijdag 10.00 tot 18.00 uur terecht. TwentsBed opent de deuren op zaterdag om 10.00 uur en is geopend tot 16.00 uur. De winkel bevindt zich aan de Kryptonstraat 37 in Rijssen. Zij zijn bereikbaar via 0548-52 10 12 of via info@twentsbed.nl.

Kijk voor meer informatie over deze winkel op de website.

Meer berichten