Voor de jeugdige fietsers is er een fietsroute uitgezet van 23 kilometer. Foto: Jolien van Gaalen.
Voor de jeugdige fietsers is er een fietsroute uitgezet van 23 kilometer. Foto: Jolien van Gaalen. (Foto: Jolien van Gaalen)

Volop fietsplezier bij Wiezo ATB Tour

door Stichting ATB route Wierden

Het is weer bijna zover: op zaterdag 13 juli vindt de Wiezo Nijwald ATB tour plaats. De start en de finish zijn op het Binnenhof in Wierden. Fietsliefhebbers kunnen tussen 8.30 en 10.00 uur starten. Deze gevarieerde tocht biedt naast de delen van de vaste ATB-route ook leuke ontdekkingen.

WIERDEN - Een aantal gedeeltes van de route is namelijk normaal niet toegankelijk. Het is een mooie kans om stukjes Wierden te verkennen op de mountainbike. Landgoed den Vossenbosch maakt hier onderdeel van uit. Maar het landgoed is beperkt beschikbaar, daarom wordt de toegang om 11.30 uur afgesloten. Het is belangrijk dat deelnemers op tijd vertrekken als zij dit niet willen missen. Het landgoed ligt op circa 21 kilometer van de start en op 13 kilometer van de route voor de jeugd.

Daarnaast zijn er leuke elementen ingebouwd, zoals fietsen door cafés, stal, manege, paardenkliniek en winkel. Onderweg worden foto- en filmopnames gemaakt zodat men later via social media nog eens kan terugkijken op dit evenement.

Fietsers hebben de keuze uit een route van 40 en 60 kilometer. Voor de jeugd is er een kids route van 23 kilometer. Kinderen tot en met 13 jaar mogen gratis meedoen. Dankzij diverse lokale bedrijven worden zij op de ijs-/skeelerbaan getrakteerd op een ijsje. Na de finish gaan ze naar huis met een medaille en foto.

Praktisch
Inschrijving voor deze tocht vindt plaats bij de start, er is geen voorinschrijving. De kosten bedragen 7 euro voor niet-leden en 5 euro voor NTFU-leden. Voor NFTU-leden is Scan & Go aanwezig voor een snelle doorstroming bij het inschrijven.

Er is een bewaakte fietsenstalling aanwezig die deze keer ook na de finish beschikbaar blijft. Zo kan men bij de horecagelegenheden op en rond het Binnenhof een hapje en drankje nuttigen. Douches zijn beschikbaar bij sporthal 'n Dikken. De organisatie verzoekt deelnemers om zoveel mogelijk met de fiets naar het Binnenhof te komen. Mochten deelnemers toch met de auto komen, kunnen zij deze parkeren op een carpoolplaats, bij de sporthal of bij het het station. De toegang tot het Binnenhof is zoveel mogelijk via de Burgemeester Warnaarsstraat, omdat bij de ingang aan de Markstraat oldtimers worden opgesteld voor de Wiezo Classic Tour.

De organisatie van de Wiezo Nijwald ATB Tour is in handen van de Stichting ATB Route Wierden. Dit is een samenwerking van de FNK, RuitenDrie, WCT, serviceclubs Rotary en Lions. De stichting heeft als doel de ATB-route rondom Wierden te onderhouden, verbeteren en het gebruik te stimuleren.

Laatste nieuws
De laatste mededelingen zijn te vinden op de Facebookpagina van ATB Route Wierden.

Meer berichten