De doeners en makers van de toekomst, dé vertegenwoordigers van het mbo-vakmanschap stonden letterlijk in de spotlights.
De doeners en makers van de toekomst, dé vertegenwoordigers van het mbo-vakmanschap stonden letterlijk in de spotlights.

Blikje bier als symbool voor vakmanschap ROC-leerling

ENSCHEDE - In een vol Wilminktheater in Enschede zijn dinsdag 25 juni diverse uitblinkers van ROC van Twente in het zonnetje gezet. De doeners en makers van de toekomst, dé vertegenwoordigers van het mbo-vakmanschap stonden letterlijk in de spotlights.

John van der Vegt, voorzitter van het College van Bestuur van ROC van Twente, illustreerde bij de opening van de show hoe belangrijk vakmanschap is. Hoewel het nog vroeg op de avond was en bij menigeen de smaak van koffie nog in de mond rondhing, toonde hij de dorstige zaal een vol blikje bier.

Foltering

De reden van deze 'visuele foltering' werd al snel duidelijk: het blikje bier dat hij toonde, stond symbool voor al die vakmensen die nodig zijn om tot dit product te komen, van procestechnoloog tot logistiek medewerker. Allemaal beroepen waarvoor ROC van Twente opleidt.

Van Oeganda tot Rusland

Ongeveer tachtig studenten werden tijdens de show op het podium geroepen. Van Mbo Uitblinker Wouter van den Heuvel tot Thirza Huis in 't Veld, die een excellente stage liep in Oeganda. En van Entree-topper Daniela Grabowska tot Skills-winnaar CNC Frezen Daniel Voorthuizen. Deze laatste kreeg van John van der Vegt een koffer overhandigd voor zijn reis naar de WorldSkills later dit jaar in Kazan, Rusland.

Almelo Awards

Nieuw waren de Almelo Awards die door de Almelose burgemeester Arjen Gerritsen werden uitgereikt. Drie studenten uit deze 'mbo-stad' werden gehuldigd voor hun gedrevenheid en vaardigheden. Elk kregen ze duizend euro om te investeren in hun opleiding. "Als gemeente Almelo zijn we trots op de bijdrage die het mbo levert aan de regionale economie en dat willen we op deze manier laten zien", aldus Gerritsen.

Docenten en bedrijven

Geen excellerende studenten zonder docenten en leerbedrijven. Dus ook voor hen was er aandacht tijdens het Vier het Vakmanschap-feest. Een aantal inspirerende docenten werd letterlijk in de spotlights gezet. Voor leerbedrijven was er de uitnodiging om ambassadeur van vakmanschap in de regio te worden en zo samen het vakmanschap naar een nog hoger niveau te tillen.

Eigen feestje

De organisatie van de avond was voor een deel in de vakkundige handen van studenten van ROC van Twente.

Meer berichten