De deelnemers aan de Grote Allegorische Optocht in Goor zien er altijd prachtig uit. Foto: Gerben Hillebrand
De deelnemers aan de Grote Allegorische Optocht in Goor zien er altijd prachtig uit. Foto: Gerben Hillebrand (Foto: )

'Omgekeerde' allegorische optocht

door de redactie

Het Goorse School- en Volksfeest kent deze week traditioneel het hoogtepunt op de zondag. Vanaf 13.00 uur trekt dan de Grote Allegorische Optocht door de Goorse straten. Elk jaar komen tienduizenden mensen kijken.

GOOR -  Het thema dit jaar is 'de omgekeerde wereld'. Dit onderwerp wordt op verschillende manieren in de optocht duidelijk gemaakt.

Er zijn veertien praalwagens, één kleine wagen, drie grote groepen en drie kleine groepen. ''Zo is wagenbouwgroep 'Kump wa Good' met een groteske omgekeerde zeilboot op de wagen te zien en is er een bijzondere wagen gemaakt door 'Kom d'r ma Op', die de Amerikaanse serie Baywatch uitbeeld op geheel eigen wijze'', zo laat een woordvoerder van de organisatie weten. ''Ook zijn er meer nieuwe optochtdeelnemers zoals 'V(oo)ruit' en 'De Struuk'n Duukers', die zich ook op een wonderlijke manier hebben gewijd aan het thema.''

Ook dit jaar kan het publiek weer een stem uitbrengen via de speciale Schoolfeest-app. De app is gratis te downloaden. Ga daarvoor naar de Playstore of Appstore. Invullen van de publieksprijs op de kaart, die aan het begin van de optocht uitgedeeld wordt, kan ook nog steeds. Neem wel een pen of stift mee. Verder is er veel aandacht besteed aan de muziekkorpsen zoals de Euroband Rotterdam en het Franse korps La Vaillante uit Saint Quentin, die de optocht vooruit gaan. De lokale en regionale korpsen ontbreken niet.

Spetterend slotstuk van de optocht is wederom de 'Goorse Rellie' volgens de organisatie. ''Die groep heeft haar eigen thema met zwart-wit en komt met de meest fantastische creaties in de optocht'', aldus de woordvoerder.

Alle praalwagens voor de Grote Allegorische Optocht zijn gebouwd in de speciale loodsen, eigendom van het Schoolfeest. ''Vanaf 30 maart is met man en macht gewerkt om alles voor elkaar te krijgen. De grote- en kleine groepen bouwen veelal thuis.''

Zondag om 13.00 uur vertrekt de optocht aan de Stationslaan en Irisstraat, en gaat vervolgens via de Diepenheimseweg, Kerkstraat, Van Kollaan, Herman Heijermansstraat, Laarstraat, Grotestraat, Schoolstraat, Iependijk, Lindelaan, Julianaplein, Hengevelderstraat naar de Molenstraat.
's Avonds vanaf 19.30 uur is de prijsuitreiking, die evenals vorig jaar weer met veel spektakel, beeld en geluid plaats vindt in de Schoolfeesttent.

De organisatie meldt dat parkeren het best zoveel mogelijk buiten het centrum kan.

Kijk voor meer informatie op de website.

Meer berichten