Het Rijssens Mannenkoor laat voor de zomervakantie nog een keer van zich horen met een voorjaarsconcert in Nijverdal. Foto: STUDIO 81 Photography
Het Rijssens Mannenkoor laat voor de zomervakantie nog een keer van zich horen met een voorjaarsconcert in Nijverdal. Foto: STUDIO 81 Photography (Foto: © STUDIO 81 Photography)

Rijssens Mannenkoor maakt uitstapje naar Nijverdal

Het Rijssens Mannenkoor, geeft op vrijdag 5 juli een voorjaarsconcert in de Rooms-Katholieke kerk in Nijverdal onder leiding van hun dirigent Jaap Kramer. Verder werken mee Jan Lenselink op de vleugel, fluitiste Marjolein de Wit en sopraan Karin Hertsenberg.

NIJVERDAL / RIJSSEN - Het Rijssens Mannenkoor blijft een veelgevraagd koor. Recent heeft men optredens verzorgd in Tiel en Straatsburg in de schitterende Notre Dame van deze stad. Dit laatste concert was op uitnodiging van CDA-parlementariër Annie Schreier-Pierik, tevens beschermvrouwe van het koor. Voor een groot internationaal publiek met veel Europarlementariërs werd een prachtig concert gegeven, wat beloond werd met een staande ovatie van het dolenthousiaste publiek.

Het concert in Nijverdal is de laatste voor de zomervakantie. Na de vakantie staan er concerten gepland in onder meer Urk, Bolsward, Doesburg en Eemsmond. Gemiddeld geeft het koor ongeveer tien concerten per jaar. Een duidelijk eigen geluid van musicals, klassieke en geestelijke muziek maakt dat het koor zich bij de concerten mag verheugen op een grote publieke belangstelling. Dirigent Jaap Kramer weet zijn koor door zijn bezielende leiding elke keer weer opnieuw te stimuleren tot bijzondere prestaties.

Als solisten zullen Jan Lenselink, Marjolein de Wit en Karin Hertsenberger optreden. Lenselink staat alom bekend om zijn virtuoze spel, dat het concert een extra dimensie geeft. Marjolein de Wit is een bekende fluitist, die zowel nationaal als internationaal veel concerten geeft. Ook is zij regelmatig te zien in diverse muziekprogramma's op televisie. Daarnaast zal ook sopraan Karin Hertsenberger haar medewerking verlenen. De Oldenzaalse sopraan is in deze regio geen onbekende. Zij is een veelgevraagde solist voor musicals, opera's, operettes, maar ook mannenkoren. In 2018 heeft zij voor het eerst haar medewerking verleend aan een concert van het Rijssens Mannenkoor. Deze samenwerking krijgt dus in Nijverdal een vervolg.

Praktisch
Het concert begint om 20.00 uur, de deuren van de kerk gaan open om 19.30 uur. Kaarten voor dit concert kosten 10 euro en zijn te verkrijgen aan de kassa van de kerk. Voorverkoopadressen zijn The Readshop aan de Haarstraat 44 in Rijssen, telefoon: 0548-36 66 87 en Bruna aan Henri Dunantplein 4 in Nijverdal, telefoon: 0548-61 50 00.

Ook zijn kaarten online bestellen via de website van het koor. 

Meer berichten