Voor de jeugd is er de bambinoloop en de 1,5 kilometer. Foto: Miranda Voortman.
Voor de jeugd is er de bambinoloop en de 1,5 kilometer. Foto: Miranda Voortman. (Foto: Miranda Voortman)

Ga jij ook vliegensvlug over Rijsserberg?

door de organisatie

De inschrijvingen voor Rijsserbergloop gaan weer als een speer. De Reginox bedrijvenloop met ruim 130 teams zat vrijwel direct vol. De startbewijzen voor de 5 en 10 kilometer waren begin mei al uitverkocht. Voor de bambinoloop van 400 meter en de loop van 1,5 kilometer is er nog voldoende mogelijkheid om in te schrijven, dit kan ook nog op de dag zelf. De Rijsserbergloop vindt plaats op vrijdag 14 juni.

RIJSSEN - Vorig jaar was de Rijsserbergloop voor het eerst vlak voor het evenement uitverkocht. Groeien is hartstikke mooi, maar er zit wel een maximum aan. De limiet is 800 deelnemers op de 5 kilometer en 400 deelnemers op de 10 kilometer. Er moeten geen gevaarlijke situaties ontstaan, bijvoorbeeld bij de afdaling van de Rijsserberg.

Aanpassingen
1200 deelnemers brengen al veel gezelligheid met zich mee maar publiek kan er nooit genoeg zijn. De lopers kunnen dit jaar voor het eerst aangemoedigd worden vanaf het middenterrein van AV Rijssen. Door Akor & Vastbouw is er speciaal voor de Rijsserbergloop een brug gebouwd over de atletiekbaan zodat er volop ruimte is. Dit zorgt ervoor dat de start/finish ook verplaatst is, waardoor de laatste honderd een recht stuk is. Op het middenterrein staan de kleedkamers en kunnen kinderen zich prima vermaken op het springkussen en zijn er heerlijke versnaperingen verkrijgbaar, zoals ijs en wafels. Dit jaar zal de aftermovie beschikbaar zijn in zowel 2D als 3D, waardoor kijkers Rijsserbergloop helemaal opnieuw kunnen beleven. Dit wordt mogelijk gemaakt door Virtual Lab 17 en Assist Verzuim.

Ook is het parcours aangepast waardoor zowel de 5 en 10 kilometer allebei het keerpunt hebben bovenop de Rijsserberg. Hierdoor is het voor het publiek leuk om bij het keerpunt Fletcherhotel de deelnemers aan te moedigen. Onder muzikale begeleiding van het 18-koppige dweilorkest de Haarschutters uit Kloosterhaar beklimmen de lopers hier het hoogste punt van de Rijsserbergloop. Een andere hotspot om te kijken is de kruising van de Joods begraafplaats waar de lopers meerdere malen per afstand langskomen en door de muziek van een dj een extra boost krijgen. Daarnaast worden er ook live beelden getoond op het grote ledscherm dat op de atletiekbaan staat.

Jeugd
Speciaal voor de jeugd zijn er de bambinoloop van 400 meter en de 1,5 kilometer. Hiervoor zijn nog voldoende startbewijzen beschikbaar. De start en finish zijn op de atletiekbaan. Alle kinderen die de finish halen krijgen een medaille voor hun prestatie.

Programma
Even alle startijden op een rijtje. De bambinoloop voor kinderen tot en met 6 jaar begint op vrijdag 14 juni om 18.00 uur. Daarna is het om 18.15 uur de beurt aan kinderen tot en met 9 jaar voor de 1,5 kilometer kidsrun. Om 18.30 uur volgt de kidsrun voor deelnemers in de leeftijd van 10 tot en met 12 jaar. Het startschot voor de 10 kilometer en bedrijvenloop klinkt om 19.15 uur. Deelnemers aan de 5 kilometer en bedrijvenloop starten om 20.30 uur.

Meer berichten