Een krantenknipsel van rond 1900 met afbeeldingen gemaakt door Karel Verbruggen. Eigen foto.
Een krantenknipsel van rond 1900 met afbeeldingen gemaakt door Karel Verbruggen. Eigen foto. (Foto: Team Welkom Wierden)

Straat schilderen tijdens doorkomst Roparun in Enter

Niels Verbruggen, kunstenaar uit Enter, gaat op 9 juni een megagroot schilderij maken op het Dorpsplein daar. Het schilderij, met een afmeting van 4.80 x 1,20 meter wordt een abstract en heel herkenbaar schilderij in drie kleuren, zoals een bekende Nederlandse kunstenaar werkte. Dit ter gelegenheid van de doorkomst van meer dan 100 teams.

ENTER - Zij starten in Hamburg en gaan via onder meer Enter naar de eindbestemming Rotterdam. Niels treedt hiermee in de voetsporen van zijn overgrootvader Karel Verbruggen, die rond 1900 een heel bekend straatschilder was. Niels verleent graag zijn medewerking aan dit bijzondere evenement, waarvan de opbrengsten ten goede komen aan de Stichting Roparun. Het team Wierden-Enter is heel blij met de medewerking van Niels. Het publiek kan dan getuige zijn van het maken van een uniek schilderij. Hierop kan natuurlijk vooraf en tijdens de dag zelf geboden worden. Het schilderij zal worden voorzien van de handtekeningen van de aanwezige burgemeesters en de volledige deelnemende ploeg uit de gemeente Wierden. De organisatie probeert doelen te verwezenlijken voor de hospice in Rijssen.

Vader
Niels heeft zijn eigen vader verzorgd in de laatste weken van zijn leven. Zou er toentertijd meer bekendheid zijn geweest betreffende een hospice dan was het voor zijn vader en voor hem zeker een juiste oplossing geweest. Hij vindt het dan ook prachtig dat de hospice Rijssen is uitgekozen als het goede doel voor het team Wierden- Enter. Niels: "Onderstaande zin maakt heel duidelijk waarom ik hieraan meewerk." Bij het hospice wordt gewerkt vanuit de gedachte: 'Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven'.

Mensen die het Team Welkom Wierden willen steunen kunnen een bijdrage overmaken naar bankrekeningnummer NL36 RABO 0136 767 370 ten name van Te Wierik A.D., onder vermelding van Roparun 2019.

Meer berichten