Bij de Theo de Rooij Classic zijn er routes voor de sportieve en recreatieve fietser. Foto: Gijs Versteeg Fotografie.
Bij de Theo de Rooij Classic zijn er routes voor de sportieve en recreatieve fietser. Foto: Gijs Versteeg Fotografie. (Gijs Versteeg Fotografie)

Theo de Rooij Classic: fietsen voor goede doelen

Scholengemeenschap Reggesteyn in Rijssen is op zaterdag 1 juni vanaf 8.00 uur de start- en finishlocatie voor de tiende editie van de Theo de Rooij Classic.

RIJSSEN - Ook dit jaar is de organisatie in handen van de Tourclub Rijssen die erin geslaagd is een zestal aantrekkelijke routes uit te zetten. Er zijn routes voor de sportieve en recreatieve fietser die op racefiets, mountainbike, e-bike of sportfiets de prachtige omgeving wil verkennen en iets wil bijdragen aan een tweetal goede doelen. Zoals gebruikelijk zal een deel van de opbrengst worden gedoneerd aan de Voedselbank West Twente in Rijssen. Het andere deel zal ten goede komen aan de Holtense Stichting Welcome Again Veterans. Deze organisatie wil in 2020 hoogstwaarschijnlijk de allerlaatste keer de nog vitale oorlogsveteranen een onvergetelijk programma bieden rond de 75e Bevrijdingsdag en de viering op de Canadese Begraafplaats. De huidige voorzitter en initiatiefnemer Gerrit Tijhof zal na deze editie zijn taken overdragen aan René Altena. In samenwerking met het Overijsselse toeristische platform VisitOost zullen alle deelnemers na de Classic gratis een prachtige actiefoto kunnen downloaden. Inschrijven kan via www.theoderooijclassic.nl.

Meer berichten