Het enthousiaste team van Uw Groenteman in Rijssen.
Het enthousiaste team van Uw Groenteman in Rijssen. (Foto: Uw Groenteman Rijssen / Michel Raassing)

'Het leukste aan dit werk is toch de omgang met klanten'

door Jolien van Gaalen

Michel en Helma hebben in 2012 Poortman Versmarkt overgenomen, nu bekend onder de naam Uw Groenteman Rijssen. "Het leukste is de omgang met klanten. Daarnaast is het een uitdaging om ervoor te zorgen dat de winkel er elke dag aantrekkelijk en fris uitziet," vertelt Michel.

RIJSSEN - "De kracht van het bedrijf zijn de verse producten. "Onze grootste concurrent is de supermarkt. Groenten en fruit worden bij ons dagelijks vers gesneden. De rauwkost is dus ook dagvers. Daarnaast liggen er kant- en klare maaltijden, seizoensmaaltijden en stampotten. Door elke dag kwaliteit te leveren proberen wij ons te onderscheiden." Naast de kant- en klare maaltijden biedt Uw Groenteman Rijssen nog meer specialiteiten aan. Hierbij valt te denken aan krieltjes en opperdoes in de zomer, maaltijdsalades en pizza's. "De laatste twee vallen in de smaak bij klanten, want het zijn echte hardlopers." Tot slot heeft het kantoorfruit voor bedrijven in Rijssen en omstreken, waaronder Holten en Nijverdal.

Vroeg
In totaal hebben Michel en Helma twaalf mensen in dienst, waarvan enkele parttime. "De dag begint elke ochtend met het snijden van het fruit en groenten voor de rauwkost. Daarna wordt de winkel gevuld. Dat moet allemaal vroeg, want de winkel gaat om 8.00 uur open."

Gerucht
"Er gaat een gerucht dat de winkel dichtgaat, maar dat is absoluut niet zo. In Rijssen zijn er wel een aantal zaken die gaan sluiten en Uw Groenteman Rijssen wordt daar ook bij genoemd. En dat is jammer en daar baal ik van, want de laatste tijd vragen er elke dag veel mensen naar."

Als een trein
"Wij gaan dus gewoon door, het loopt als een trein", zegt Michel. "Ik heb een grote vaste klantenkring en de mensen komen terug. Wat betreft het kantoorfruit hoop ik dat het aantal bedrijven zich uitbreidt."

Uw Groenteman Rijssen bevindt zich aan het Hogepad 10. Kijk voor meer informatie op de website.

Meer berichten