Jan Willem Denekamp is sinds februari trainer van het nieuwe Mix F team, waar zijn zoon ook bij zit. Foto: Jan Willem Denekamp.
Jan Willem Denekamp is sinds februari trainer van het nieuwe Mix F team, waar zijn zoon ook bij zit. Foto: Jan Willem Denekamp.

'Teamsport staat hoog in het vaandel'

door Jolien van Gaalen

Regelmatig wordt in deze krant een club in de spotlight gezet. Deze keer HockeyClub Holten Rijssen (HCHR). De club is op 12 maart 1973 opgericht en heeft een clubhuis en kunstgrasveld aan de Aaltinksweg 1 in Holten. "Wij zijn een vrij kleine club met 135 spelende leden", vertelt bestuurslid Jan Willem Denekamp van de hockeyclub. "In de categorie jeugd van 6 tot en met 8 jaar zit maar een jongen. Daarom hebben wij gemixte teams samen moeten stellen."

HOLTEN – "Het aantal teams gaat richting de tien, waarvan drie meisjesteams en een jongensteam. De jongste jeugd zit in het team Mix F, zij spelen hockey met twee groepjes in drietallen. Daarna volgt het team Mix E, zij hockeyen met zijn achten. Tot slot zijn er teams dames 1, heren 1, heren veteranen en trimdames. Laatstgenoemde team speelt spelen geen competities, maar zij hockeyen voor de lol." De trainingen vinden plaats aan de Aaltinkweg 1 in Holten. Sinds 2016 draagt de club de naam Hockeyclub Holten Rijssen.

Naast het hockey zijn er ook nog andere activiteiten. "Een keer per jaar is er het jeugdkamp met spelletjes, trainingen en wedstrijden. Daarnaast is er in juli het ouder- en kindtoernooi. Tevens is er jaarlijks een slottoernooi in Holten. Dit is een gezamenlijk toernooi van alle teams van de hockeyclub onderling."

Vrijwilligers
Bij de sportclub zijn twintig vrijwilligers actief, waaronder coaches en bestuursleden. "Dit zijn ouders van jeugdleden of leden met een bestuursfunctie. Meer helpende handen zijn altijd welkom. Ouders staan bijvoorbeeld achter de bar, maken schoon of onderhouden de velden. Daar willen wij graag structureel mensen voor hebben, daarom zijn wij in gesprek met de noabers. Momenteel zoeken we ook een vrijwilliger voor het wedstrijdsecretariaat. Dat is een heel drukke functie. Hiermee ben je in ieder geval op zaterdagochtend druk mee. Als er bijvoorbeeld een wedstrijd wordt afgelast is het drukker."

Jan Willem is is nu drie maanden bestuurslid en is sinds februari coach van het nieuwe Mix F team, samen met Annabeth Hartmann. "Mijn zoon speelt bij deze club, zo ben ik hier terecht gekomen." Als bestuurslid is hij ook aanwezig bij overleg tussen clubs in de regio. "Samenwerking tussen de clubs onderling is het leukste. Samen proberen we hockey beter op de kaart te zetten. We zitten te denken aan een mobile urban hockeyveld. Bij evenementen als Koningsdag in Rijssen of Holten zetten we dat dan neer en hopen zo meer mensen enthousiast te maken voor het hockeyspel. Het mooiste aan hockey vind ik het samen spelen. Teamsport staat bij onze club hoog in het vaandel. Daarnaast hebben wij aandacht voor de gezondheid. Zo zijn alle velden rookvrij. En bij wedstrijden krijgen kinderen water en fruit in plaats van snoep. We willen hen een gezonde leefstijl bijbrengen."

Kijkje nemen
Geïnteresseerden die graag een keer kijkje willen nemen bij de club zijn welkom. "We kunnen altijd nog meer leden gebruiken. De club is ook bedoeld voor Rijssenaren. Belangstellenden mogen gratis een paar keer meetrainen. Hiervoor kunnen zij aanmelden via de website, maar gewoon langskomen mag ook."

Kijk voor meer informatie over de HockeyClub Holten Rijssen is op de website

Meer berichten