Binnen onze nieuwe hoofdlocatie kunnen wij nog betere zorg bieden door met de nieuwste behandeltechnieken te werken, zoals echografie," vertellen podotherapeuten Maureen ten Hag en Linda Ehrenhard.
Binnen onze nieuwe hoofdlocatie kunnen wij nog betere zorg bieden door met de nieuwste behandeltechnieken te werken, zoals echografie," vertellen podotherapeuten Maureen ten Hag en Linda Ehrenhard. (Foto: Podotherapie Reggestreek)

Podotherapie Reggestreek viert lustrum

door de redactie

Podotherapie Reggestreek bestaat deze maand vijf jaar. Dit eerste lustrum wordt op vrijdag 17 mei gevierd met de officiële opening van de nieuwe hoofdlocatie aan de Neonstraat 3. Tussen 18.00 en 20.00 uur kan iedereen - onder het genot van een hapje en drankje - de nieuwe praktijk bekijken.

RIJSSEN - De praktijk begon in 2014 binnen wijkgebouw Haarstraat. In oktober 2018 verhuisde het team echter naar de Neonstraat: "We waren uit ons jasje gegroeid. Binnen onze nieuwe hoofdlocatie kunnen wij nog betere zorg bieden door met de nieuwste behandeltechnieken te werken, zoals echografie en de nieuwste drukmeetapparatuur. Ook voeren wij - als een van de weinige podotherapeuten - een teendrukmeting uit bij diabetespatiënten met bloedvatproblematiek. Zo houden wij de zorg dichter bij huis. En hoeven mensen hiervoor niet meer naar het ziekenhuis," vertellen podotherapeuten Maureen ten Hag en Linda Ehrenhard. Maureen en Linda behandelen onder meer klachten aan voeten, enkels, knieën, heupen en rug, maar ook teenstandsafwijkingen, ingegroeide teennagels, likdoorns en wonden aan de voet. Linda: "Veel mensen denken dat een podotherapeut alleen maar zolen maakt. Dat is slechts één onderdeel van ons werk. De behandeling kan bestaan uit op maat gemaakte inlegzolen, maar ook uit nagelbeugels, ortheses (een hulpmiddel om standafwijkingen te corrigeren), oefeningen, (schoen)adviezen of preventie-advies bij diabetes of reuma. Iedereen kan bij ons terecht: van jong tot oud en natuurlijk sporters."

Beide podotherapeuten hebben veel ervaring met voet- en bewegingsklachten bij kinderen. Een kindervoet maakt een zeer snelle ontwikkeling door. Het is daarom verstandig om, zeker bij kinderen, voetklachten of motorische problemen te laten controleren door een podotherapeut. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een opvallend looppatroon, vaak struikelen, een opmerkelijke houding of een sterk afwijkende voetstand. Het negeren van eventuele problemen kan, ook op latere leeftijd, in andere delen van het lichaam (zoals benen, heupen of rug) klachten veroorzaken. Linda: "Wacht dus niet te lang met een onderzoek, kinderen moeten nog hun hele leven door met hun lichaam. Het zou jammer zijn om als volwassene te constateren dat je klachten voorkomen hadden kunnen worden toen je nog een kind was. Naast onze eigen expertise die we hiervoor inzetten, houden we ook elke maand een gratis combispreekuur met de kinderfysiotherapeut."

Podotherapie Reggestreek is verder gespecialiseerd in aanvullend onderzoek met echografie. Zo worden onder meer afwijkingen aan de achillespees, meniscusproblemen in de knie of verkalkingen in pezen van de voet zichtbaar. Met het echoapparaat kan sneller en beter de juiste podotherapeutische diagnose gesteld worden. Daarnaast is het herstel van spieren en pezen nauwkeurig te controleren.

Maureen en Linda werken samen in hun praktijk: "Kleinschaligheid, persoonlijke aandacht, kwaliteit en oplossingsgericht werken zijn belangrijke uitgangspunten. Daar staan we als praktijk om bekend. Wij geloven in een persoonlijke benadering en voldoende tijd en aandacht voor elke cliënt." Met inmiddels drie locaties in Rijssen, een locatie in Enter én een locatie in Delden is er altijd een vestiging in de buurt.

Locaties
De hoofdlocatie is aan de Neonstraat 3 in Rijssen. Daarnaast zijn er de volgende vestigingen: Wellehof aan de Kattenhaarsweg 2 ruimte 1 in Rijssen, De Bolder (Eltheto) aan de K. Doormanstraat 83 in Rijssen, Carintreggeland, aan de Reggestraat 99 in Enter en EV Fysiotherapie aan De Berken 2a in Delden.

Afspraak maken
Mensen die een afspraak willen maken kunnen bellen met (0548) 794 515 of kunnen een afspraak inplannen via de website
 

Meer berichten