Kevin Troost speelde prima en scoorde de 1-2, maar kon het verlies helaas niet voorkomen. Eigen foto.
Kevin Troost speelde prima en scoorde de 1-2, maar kon het verlies helaas niet voorkomen. Eigen foto. (Foto: R.K.S.V. Rijssen )

R.K.S.V Rijssen verliest laatste derby

door R.K.S.V.

De laatste winst voor Rijssen Vooruit (RV) in 'de zondagse Rijssense derby' was op 10 oktober 2010, bijna tien (!) jaar geleden. Toen werd het 1-4 net als nu, zij het deze keer geflatteerd met twee late treffers. Lange tijd zat er een punt in voor R.K.S.V., maar gingen de punten uiteindelijk naar de andere partner van s.v. Rijssen.

RIJSSEN - Sinds het eerste team op zaterdag acteert was er niet nog niet verloren van RV. Het begin was echter wel voor de bezoekers, maar de eerste grote kans werd naast getikt. Bram Meulman prikte vanaf randje zestien bijna de 1-0 binnen, maar via de handen van de keeper ging de bal slechts tegen de paal. Een gelijkwaardige strijd, met aan beide kanten enkele kansen, zorgde voor een brilstand bij rust.

Drie minuten na rust gaf de scheidsrechter een penalty cadeau, deze werd vakkundig binnen geschoven: 0-1. De 0-2 viel via een prachtig afstandsschot, in de bovenhoek van het doel na 65 minuten spelen. Hierna kwam R.K.S.V. beter in de wedstrijd en verdiende het de aansluitingstreffer van Kevin Troost na 75 minuten. Helaas viel niet de 2-2, qua spel en inzet verdiende de ploeg de gelijkmaker. RV speelde niet groots, maar scoorde vlak voor tijd nog tweemaal toen de thuisploeg alles of niets speelde met een extra spits. 1-4 was een geflatteerde uitslag, er was vandaag niet echt een betere ploeg. R.K.S.V. probeerde het wel, maar creëerde zelf te weinig kansen.

Alle doelpunten op een rij: 48. Bruggink 0-1 (penalty), 65 Alavi 0-2, 75 Kevin Troost 1-2, 89. Kroezen 1-3 en 90 Heesen 1-4.

Volgende wedstrijd
Zaterdag 11 mei om 14.30 uur speelt R.K.S.V. Rijssen in Almelo tegen DRC'12, waar de voetballers bij een thuiswedstrijd onnodig met 1-4 van verloren. Het team heeft tijdens deze uitwedstrijd dus nog een appeltje te schillen met DRC'12.

Meer berichten