Met het oog op moederdag kunnen kinderen op de voorjaarsmarkt aan de slag om iets moois te maken. Foto ter illustratie.
Met het oog op moederdag kunnen kinderen op de voorjaarsmarkt aan de slag om iets moois te maken. Foto ter illustratie. (Foto: Pexels / Pixabay)

Voorjaarsmarkt in Rijssen: 'Hartstikke mooi dat iedereen wil meewerken'

Het Parkstede in Rijssen is op zaterdag 11 mei het toneel van een voorjaarsmarkt voor het goede doel. De opbrengsten van de kraamverhuur en de verloting gaan naar de Alzheimer stichting. De organisatie is in handen van Nellie Nijkamp, Jennie Schippers, en Anja Smit. "We hebben dit eigenlijk spontaan opgepakt", vertelt Nellie Nijkamp. "In september zijn we begonnen om dit op te zetten."

RIJSSEN - "Mensen kunnen kramen huren om hun waar uit te stallen tijdens de voorjaarsmarkt. Zo komt er een kraam met kralen, een koffiekraam, staat Carintreggeland er om informatie te geven en heeft Alzheimer Nederland ook een eigen kraam. Tevens is er aan de inwendige mens gedacht: er is een kraam waar broodjes hamburger worden verkocht. Ook is er een verloting waarbij we ontzettend gesponsord zijn door winkels, restaurants en bedrijven. Supermarkten geven broodjes of andere boodschappen en restaurants geven waardebonnen voor de verloting. We hebben nog nooit meegemaakt dat mensen zoveel geven. Het is hartstikke mooi dat iedereen wil meewerken."

Aan de jongste bezoekers is ook gedacht. "We zitten natuurlijk rondom Moederdag, dus kinderen kunnen lekker gaan knutselen om iets moois te maken. Voor hen staat ook drinken en snoep klaar. De koffie en thee voor alle bezoekers is gratis." De muzikale omlijsting is in handen van de Tukkerladies. Een stuk of tien vrijwilligers leiden alles in goede banen, door onder meer koffie en thee te schenken. "We hopen dat we genoeg mensen hebben, maar anders hebben we nog een lijst met mensen achter de hand, die we dan kunnen bellen."

De opbrengsten van de kraamverhuur en de verkoop van loten is bestemd voor Alzheimer Nederland. Deze stichting zet zich sinds 1984 in voor mensen met dementie en hun dierbaren. Bij Alzheimer Nederland zijn ongeveer 3.700 vrijwilligers actief. Zij geven voorlichting over de ziekte van Alzheimer en andere vormen van dementie.

De voorjaarsmarkt op 11 mei begint om 10.00 en duurt tot 15.00 uur bij de Parkstede, ingang Parkzicht.

Meer berichten