De gedecoreerden met burgemeester Arco Hofland.  Foto: Gerrit Lammers.
De gedecoreerden met burgemeester Arco Hofland. Foto: Gerrit Lammers. (Foto: )

Twaalf lintjes in Rijssen-Holten

Net zoals in de rest van Nederland zijn ook in de gemeente Rijssen-Holten lintjes uitgereikt.

RIJSSEN - Henny Altena (60) uit Rijssen (60 jaar) is al jarenlang actief in het Rijssense maatschappelijke leven, onder meer als coach bij RKSV, vrijwilliger bij het R.K. Jeugd- en Jongerenwerk 't Honk en bij basisschool Klim-Op. In 2001 begon Henny bij Excelsior'31, sinds 2014 is hij lid van de Sportraad. Dit alles resulteert in een benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Gerhard Baan (75) uit Rijssen is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij is vrijwilliger geweest bij onder meer Gemengd Koor Cantica in Rijssen en vrijwilliger bij de Gereformeerde Gemeente in Emmen. Vanaf 2007 is Gerhard vrijwilliger bij de Rijssense Musea en neemt daar verschillende rollen op zich, waaronder rondleider en surveillant.

Gerard Damink (73) uit Holten is vanaf 1972 onder meer secretaris van de locatieraad van de geloofsgemeenschap St. Joseph. Sinds 1984 is hij vrijwilliger bij de Tennisclub Holten. Daarnaast is hij zeer actief in zijn buurt, bijvoorbeeld bij het organiseren van festiviteiten en vervoer van ouderen naar het ziekenhuis. Voor dit alles is hij benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Dick Derksen (71) uit Rijssen mag zich nu Lid in de Orde van Oranje-Nassau noemen. Sinds 1987 is hij actief bij Speeltuin Irene in Rijssen en bij het Overkoepelend Speeltuin Orgaan. Daarnaast is hij vrijwilliger bij Overijsselse Ziekenomroep, en levert zijn bijdrage aan de Stichting Hart voor Nicaragua. In 2014 meldde Dick zich als vrijwilliger bij de Voedselbank Rijssen en in 2015 ook bij Dorcas.

Edwin van Hoevelaak (51) uit Holten is muziekproducer, componist en auteur. In 1997 werd hij eigenaar van Rooftop Recording Studio's in Holten. Hij stond aan de basis van het succes van onder anderen Jeroen van den Boom en Nick en Simon Edwin won diverse prijzen, zoals de Gouden Harp en Edison Awards. Daarnaast is hij actief voor bijzondere en sociale evenementen in Holten en omgeving. Voor al zijn verdiensten is hij benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Henk Hulsman (67) uit Holten zet zich sinds de vroege jaren '70 in als vrijwilliger op diverse gebieden. Zo was hij onder meer bestuurslid van Coberco District Holten en het Holtens Mannenkoor, is sinds 1984 ouderling voor PKN Holten en was nauw betrokken bij de invoering van het PGB. Daarnaast was Henk bestuurslid van CDA Rijssen-Holten. Hiervoor is hij benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Gerrie Krikkink-Reijlink (71) uit Haarle is nu Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hoewel ze inwoonster is van de gemeente Hellendoorn, woont zij praktisch op de grens met de gemeente Rijssen-Holten. Sinds 1971 is ze actief bij de EHBO-vereniging in Holten, bij Vrouwen van Nu Espelo en kinderboerderij Dondertman. Sinds 1983 is Gerrie actief voor de Hartstichting in Holten.

Lianne Spekhorst-Dunhoft (56) uit Rijssen was jeugdwerker bij 't Honk, was vrijwilliger bij basisschool De Klim-Op, De Parkstede en Kledingbank Rijssen-Holten. Momenteel is ze actief bij Dionysiusparochie, Hospice de Reggestroom en het Parkgebouw. Ze mag zich Lid in de Orde van Oranje-Nassau noemen.

Gerdien Tigelaar-Vruggink (68) uit Rijssen is nu Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Zij was van 2001 tot 2003 schaduwfractielid van het CDA. Ze is vrijwilliger voor ViaVie Welzijn, Wereldwinkel Rijssen, Radio 350 en bij de provinciale Vrouwen van Nu.

Seino Voortman (70) uit Rijssen is sinds 1998 actief als vrijwilliger voor de Hervormde Gemeente Rijssen. In 2008 startte Seino bij Excelsior '31 als vrijwilliger. Sinds 2010 mag het Rijssens Mannenkoor rekenen op de inzet van Seino. Voor al zijn vrijwilligersactiviteiten is hij benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Kees Wolffenbuttel (75) uit Rijssen zet zich al vanaf 1980 als vrijwilliger in op diverse terreinen, vanaf 2010 in de gemeente Rijssen-Holten als vrijwilliger en bestuurslid van IVN Rijssen-Enter, stichting Wereldtijdpad en Landschap Overijssel. Hij is nu Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Bij het Oranjeconcert van het Rijssens Mannenkoor is Jan Esink (66) uit Rijssen benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. In 1989 werd hij bestuurslid van het Rijssens Mannenkoor en ook organiseert hij het Oranjeconcert. Sinds 2012 is hij ook vrijwilliger bij Baan Automotive in Rijssen, waar hij zorgt voor het ophalen en terugbrengen van klassieke Saabs die het bedrijf in onderhoud heeft.

Meer berichten