De wielerkaravaan doet dit jaar grote delen van aan.  Foto: Sportfoto.nl / Dick Soepenberg
De wielerkaravaan doet dit jaar grote delen van aan. Foto: Sportfoto.nl / Dick Soepenberg (Foto: Sportfoto.nl / Dick Soepenberg)

Ronde van Overijssel komt naar je toe

Bij het Parkgebouw in Rijssen klinkt op zaterdag 4 mei om 12.00 uur het startschot van de 67e Ronde van Overijssel.

OVERIJSSEL - In de uren daarna doet de wielerkaravaan grote delen van Twente aan. Iedereen die dat wil kan de wielrenners dus in de eigen buurt gaan bekijken.

Op de website is het complete parcours en de doorkomsttijden per plaats te vinden. Wie de spectaculaire ontknoping van de wielerwedstrijd met eigen ogen wil zien is van harte welkom bij de finish op het Hogepad in Rijssen. Vanaf ongeveer 16.25 uur komen de renners hier eerst twee keer langs, waarna rond 16.50 uur de ontknoping is.

Indrukwekkende karavaan
Wanneer bij het Parkgebouw in Rijssen het startschot is gegeven voor de 67e Ronde van Overijssel, zet zich een enorme karavaan in beweging die door de provincie trekt.

Niet alleen vertrekken de renners van de 24 deelnemende ploegen, maar ook de 24 teamauto's achter het peloton zetten zich dan in beweging. Heel veel andere voertuigen maken ook deel uit van de karavaan.

Geluidswagen
Voorafgaand aan de wedstrijd rijdt een geluidswagen om de toeschouwers op de hoogte te brengen van de situatie in de wedstrijd. Ook is er een beveiligingswagen en een auto met daarin de rondemiss. Verder zijn er diverse auto's en motoren voor de pers

fotografen

. Ook zijn er voertuigen voor de organisatie, de koersdirecteur, een tijdschrijver en diverse juryleden .Daarnaast zijn ook verschillende medische teams van ZGT onderweg, evenals de ronde-arts.

Meer berichten