Het nieuwe programma van het Parkgebouw biedt voor elk wat wils.
Het nieuwe programma van het Parkgebouw biedt voor elk wat wils. (Foto: Parkgebouw Rijssen)

De brochure van het Parkgebouw komt eraan

door Team Parkgebouw

'Wanneer komt het boekje?' De meest gestelde vraag van de afgelopen weken. We zijn dit jaar iets later dan andere jaren met het uitbrengen van onze brochure en dat merken we. Iedereen is vol verwachting en daar zijn we blij mee. Daaruit blijkt dat men intussen weet wat er 'te koop is' bij de Oude Dame en graag het volgende seizoen terug wil komen.

RIJSSEN - Deze week is het dan zover, want vanaf vrijdag 3 mei valt in Rijssen, Holten, Enter en Wierden onze nieuwe Parkgebouw-brochure op de mat. Met als thema '100 jaar in bedrijf' en alle informatie over de theater- en filmvoorstellingen in 2019-2020. Ook het komende seizoen kunt u weer genieten in ons rode pluche. Met veel muziek van onder meer The Dutch Eagles, Dana Winner, Pink Project, het Don KosakenChor Russland, Rolling Stones' Sticky Fingers, Scrum en nog veel meer. Maar ook de originele stemmen van BZN, Jan Keizer & Annie Schilder, één van de beste CCR-tributes ter wereld, The Fortunate Sons (USA) en VOF De Kunst ('Eén kopje koffie', 'Suzanne', en 'Oude liefde roest niet') komen naar Rijssen.Of kom met het hele gezin naar het Parkgebouw. Voor bijvoorbeeld Juf Roos, Sesamstraat Live, Doornroosje De Musical, Kikker en Brandweerman Sam Live.

Onze eigen verenigingen staan ook weer op de eeuwoude planken. Het Kerstconcert wordt dit jaar gegeven door de Twente Zangers, met als gast het Rijssens Mannenkoor. Het nieuwjaarsconcert wordt verzorgd door Muziekvereniging Wilhelmina, samen met Cor Bakker en Karin Hertsenberg. Het Rijssens Mannenkoor geeft volgend voorjaar een concert met niemand minder dan Karin Bloemen.

Liefhebbers van dialect zitten ook goed met onder meer de Enterse toneelvereniging Met Mekaa, Tweeduuster met Jan Riessewijk én, jawel, terug met dezelfde voorstelling: Helligen Hendrik.

Een aantal bijzondere producties die u niet mag missen: de bekende acteur Nasrdin Dchar speelt zijn solovoorstelling 'Ja', Berthold Gunster komt met zijn nieuwste OMDENKEN-show 'Zoals verwacht loopt alles anders' en Gerard Cox viert zijn 80e verjaardag met veel humor en muziek in 'COX'. Cabaret is er onder meer door Thijs Kemperink, Nathalie Baartman en Spijkers. En in de kleine zaal kan men nog genieten van onder meer een programma met Herman van Veen- liedjes en een bijzondere tribute to David Bowie.

Het klassieke programma is weer met zorg samengesteld. Met sopraan Johanette Zomer, pianist Lucas Jussen, het Alma Quartet en ons eigen Orkest van het Oosten, staat u weer een prachtig klassiek seizoen te wachten. Nieuw is de Noaberpas Klassiek, waarover meer info staat in de brochure.

In ons filmprogramma hebben we bekende films opgenomen, zoals Bohemian Rhapsody, A Star is Born en Mamma Mia, Here We Go Again.

100 jaar in bedrijf
Op 20 december 1919 werd het Parkgebouw officieel geopend en dat betekent dat we officieel 100 jaar in bedrijf zijn. Dat is ook het thema van onze brochure. Met veel mooie foto's van 1919 tot nu die laten zien dat de Oude Dame in 100 jaar nog steeds dezelfde functie heeft: culturele activiteiten, zakelijke bijeenkomsten, gezellige feesten, theater, en natuurlijk de film. Al 100 jaar is het Parkgebouw er voor iedereen!

Daarom houdt de stichting Klassiek voor iedereen! op zaterdag 14 december een uniek project in samenwerking met het Rijssens Museum, het Orkest van het Oosten en het Parkgebouw, waarin 'de film' de hoofdrol krijgt. In Riessen in 'n kiekerd worden oude beelden vertoond van de 'bedrijvigheid', waarbij wordt getracht zoveel mogelijk nieuw materiaal te gebruiken. De film wordt live begeleid door een klein muziekensemble. Kortom, een film voor en óver iedereen uit Rijssen.

Tickets bestellen
Vanaf vrijdag 3 mei valt de brochure in Rijssen, Holten, Wierden en Enter huis-aan-huis op de mat. Let op: alleen in brievenbussen zonder ja/nee-sticker.Geen brochure ontvangen? Haal er dan één op in het Parkgebouw.

De ticketverkoop van het nieuwe Parkgebouw-programma start vrijdag 3 mei om 12.00 uur. Bestellen kan online of aan de Harmeling-receptie van het Parkgebouw op werkdagen tussen 9.00 uur en 17.00 uur.

Meer berichten