Het centrum in Rijssen kleurt helemaal oranje

door HABI

Genoeg te doen in het centrum van Rijssen tijdens Koningsdag. Zo is er onder meer straattheater, live muziek, gezellige terrassen en zijn de winkels open.

RIJSSEN - De winkels zijn open van 11.00 tot 16.00 uur. Straattheater en gezellige terrassen met live muziek zorgen voor een leuke oranjesfeer.

Straattheater
Tussen 11.00 en 16.00 uur zijn er diverse professionele acts op verschillende locaties. De acts staan voor aandacht, vrolijkheid, fantasie en verhaal. Met oog voor detail creëren de artiesten kleurrijke en dynamische animatie-acts die verrassen.

Zo maken de zingende Margootje en haar stalen ros Missy hun opwachting. Vers van de carrousel geklommen om de levensliederen te zingen van Oud-Hollandse helden als Wim Sonneveld en Willeke Alberti. Swingend op haar showpony rijdt deze zangeres rond om ook andere gouden keeltjes mee te laten klinken. Antiek, maar van alle tijden, tussen roze en paarse bloemen, een jurk om te zoenen, sleept deze dame je mee in nostalgie en de mallemolen van het leven.

Ook In Bloei is van de partij. Met rokken van bloemblad en hun kronen vol knoppen zwieren deze blije bloempjes op stelten. Gretig boven het publiek uit groeiend, fris en fruitig bloeiend, begroeten zij de gasten met hun zonnige lach. Deze vrolijke flora's zijn versierd met krullen en koninklijke bloesem. Die, wanneer ze dansend draaien op de sprookjesachtige muziek, betoverend twinkelen in het lentelicht.

De Schipper is een verweerd koperbeeld die in volle triomf achter zijn roer staat en altijd de juiste koers vaart. Deze act won het diploma Esthetiek op het WK 2010 in de categorie professionals.

Het Speeldoosje is een verhalende dansact over een meisje dat eens de wereld ronddanste. Haar rode laarsjes met gouden veters stapten en sprongen overal, dag en nacht danste ze door. Op een dag werd ze zó moe, dat ze voor eeuwig in slaap viel. Tenminste, totdat de oude circusdirecteur een speeldoosje in elkaar timmerde: een magisch speeldoosje. Hij zette het meisje op het doosje, en wanneer de muziek begint te spelen, danst ze. Al draaiend op een sokkel, als een poppetje in een muziekdoosje, ontwaakt het Parijse meisje en danst ze even. De Sprookjesboom Muzieknoten klinken, bloemen bloeien en zeep bellen komen tevoorschijn.

Terrassen en winkels

De horecagelegenheden maken van Koningsdag een mooi feestje. Ze verruimen de terrassen. Bij een aantal horecazaken is er live muziek. Ook de winkels in koopcentrum Rijssen kleuren oranje. Rijssen biedt de bezoeker een gevarieerd winkelbestand. Veel toonaangevende zaken bepalen het winkelbeeld van de stad. De winkels in koopcentrum Rijssen zijn open van 11.00 tot 16.00 uur.

Kijk voor meer informatie over HABI op de website.

Meer berichten