Foto:

'Samen in grote dankbaarheid herdenken'

Op de Canadese Begraafplaats in Holten zijn afgelopen zondag de militairen van het regiment 48th Highlanders of Canada herdacht. Zij waren onderweg om de Veluwe te bevrijden en verloren daarbij twintig militairen, onder wie hun commandant Donald MacKenzie.

HOLTEN - "We zijn bijeengekomen om samen in grote dankbaarheid te herdenken en eer te bewijzen aan hen die hun leven hebben gegeven voor onze vrijheid. Het is mooi dat we weer in zulke grote getale aanwezig te zijn," aldus secretaris John Fundter van de 48th Highlanders of Holland Pipes and Drums. Bij de ceremonie hebben ook kinderen van de Holtense scholen bloemen gelegd bij het Cross of Sacrifice.

Medewerking is verleend door de 48th Highlanders of Holland Pipes and Drums, Somme Battlefield Pipe Band uit Frankrijk, Fred de Graaf en jonkheer Pieter Beelearts van Blokland, beiden voormalig burgemeester van Apeldoorn. Laatstgenoemde stond tijdens zijn toespraak ook stil bij het feit dat het nu vrede is in Nederland en omschreef dat als volgt: "Vrede is een vorm van naastenliefde." Ook de gemeentebesturen van Rijssen-Holten, Apeldoorn en Voorst waren aanwezig. 

Foto's: Jolien van Gaalen.

Meer berichten