Met diverse activiteiten, waaronder de survivathlon, haalt het Team Welkom Wierden geld op voor de Roparun. Foto: Jolien van Gaalen.
Met diverse activiteiten, waaronder de survivathlon, haalt het Team Welkom Wierden geld op voor de Roparun. Foto: Jolien van Gaalen. (Foto: Jolien_van_Gaalen)

Meld je aan voor de Survivathlon!

door Team Welkom Wierden

Een enthousiaste groep mensen uit onder meer Wierden, Enter, Hellendoorn en Nijverdal doen mee aan de Roparun. Zij lopen met Pinksteren van Hamburg naar Rotterdam om geld in te zamelen voor de palliatieve zorg voor mensen met kanker. Het Roparunteam Welkom Wierden houdt samen met Survivathlon en ASV Atletics op zondag 28 april een ouder/kind-survivathlon in Nijverdal.

WIERDEN / NIJVERDAL - De survivathlon is een sportieve zeskamp die bestaat uit een combinatie van onderdelen uit de survival-/obstaclerun en atletiek. Deelnemers zetten dus als team een prestatie neer. Meedoen kan voor 10 euro per koppel. Het inschrijfgeld komt geheel ten goede aan het goede doel de Roparun. Een mooi voorbeeld hierbij is de realisatie van een wellnessruimte bij hospice Noetsele in Hellendoorn.

Mini-survivalrun
Om 10.00 uur wordt bij de survivathlon een gezamenlijke power warming-up gedaan. Daarna worden de koppels verdeeld over de verschillende onderdelen. De zes onderdelen worden eerst uitgelegd door een trainer en vervolgens kan er samen geoefend worden. Het gezamenlijke van ouder en kind wordt bijgehouden door een jurylid. De survivathlon wordt afgesloten met een mini-survivalrun waarbij deelnemers nat en vies kunnen worden. Rond 13.00 uur is het programma afgelopen.

De survivathlon is geschikt voor kinderen tussen de 8 en 15 jaar die een team vormen met een volwassene, bijvoorbeeld vader, moeder, opa, oma, neef of nicht. Iedereen mag meedoen, zolang een team maar bestaat uit een volwassene en kind.

Aanmelden kan nog tot en met zondag 21 april. De inschrijving is pas definitief als het inschrijfgeld van 10 euro per koppel is ontvangen. Dit kan overgemaakt worden naar NL57 RABO 03 54 80 37 86 ten name van Gemeente Wierden met omschrijving Roparun Survivathlon + naam volwassene. Inschrijven kan via de website.

Meer berichten