Barnabas Kelemen (foto) en Alexander Ullmann spelen werken van Schubert, Liszt, Prokofjev en Brahms op 11 april.
Barnabas Kelemen (foto) en Alexander Ullmann spelen werken van Schubert, Liszt, Prokofjev en Brahms op 11 april. (Foto: Parkgebouw)

Laatste theaterweek is aangebroken

door Team Parkgebouw

Op het toneel dooft langzaam het licht. In de zaal kun je een speld horen vallen. En hoewel de deuren al open staan, blijven onze gasten nog even zitten. Stil en onder de indruk… we hebben zelf ook gekeken en haasten ons eerst even naar de keuken om onze neuzen te snuiten.

RIJSSEN - En dan weer door, want de gasten komen de foyer in lopen. We hebben gekeken naar Emma wil leven. Een voorstelling van Solostories over Emma, die moet omgaan met de stemmen in haar hoofd. Stemmen die haar vertellen dat ze lelijk is, nergens goed genoeg in en voor en dat ze niet mag eten. Een strijd die voor Emma niet te winnen was, maar onevenaarbaar wordt verteld door Lisse Knaapen. Bijna negentig keer speelt Lisse de strijd van Emma voor publiek. Ze is op twee derde en heeft er dus nog dertig te gaan. Het is indrukwekkend hoe zo'n kleine dame zo'n grote emotie op kan wekken bij iedereen in de zaal. En dat avond aan avond. Natuurlijk is ze actrice, en uiteraard is het op zich al een heftig, waargebeurd, verhaal. Maar als je dit kunt, dan zit het in je bloed.

Veel extra wensen
In de foyer staat een glazen bak, met in daarin kleine origami-kraanvogels. De Japanners geloven dat, wanneer je duizend kraanvogels vouwt, je een wens mag doen.Na de zestig al gespeelde voorstellingen zijn er al duizenden kraanvogels gevouwen. Lisse, het kleine team om haar heen, iedereen die bij de voorstelling betrokken is en al het publiek, zorgen ervoor dat er vele extra wensen gedaan mogen worden. Een extra wens voor iedereen die zich herkent in Emma, en wil leven. Een half uurtje later staat het team van Solostories nog even bij ons aan de receptie. Ze gaan naar huis, het was een lange dag.

Vanochtend waren ze namelijk al vroeg op voor een missie, in een tattooshop ergens in Amsterdam. Ergens op hun lichaam staat nu de afbeelding van een kraanvogel. Missie voltooid. Voor het leven!

Laatste voorstellingen
Met Emma wil leven is de laatste theaterweek van seizoen 18-19 alweer aangebroken. Deze week staan er nog drie voorstellingen op het programma. Woensdag komt Guido Weijers naar Rijssen voor zijn Masterclass Geluk. En zaterdag komt Helligen Hendrik zijn grieven spuien in het Parkgebouw. Beide voorstellingen zijn al maanden uitverkocht.

Klassiek
Op donderdag 11 april is het genieten van prachtig viool- en pianospel door Barnabas Kelemen en Alexander Ullmann. Zij spelen werken van Schubert, Liszt, Prokofjev en Brahms.Voorafgaande aan dit concert kunt u meer te weten komen over de muziekstukken die u deze avond zult horen tijdens de Ontmoeting met Klassiek. Aanvang van de 'ontmoeting' is 19.00 uur, de toegang is gratis. Graag wel aanmelden via pr@parkgebouw.nl. Het concert start om 20.00 uur en de kosten zijn 22 euro voor volwassenen en 5,50 euro voor iedereen tot 18 jaar. Prijzen zijn inclusief verenigingskosten.

Kaarten
Tickets kunnen worden geboekt via de website. Kaarten zijn ook verkrijgbaar aan de kassa van het Parkgebouw, de kassa is open op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur.

Meer berichten