De dames van Vrouwen van Nu steken op 16 maart de handen uit de mouwen bij NL-Doet.
De dames van Vrouwen van Nu steken op 16 maart de handen uit de mouwen bij NL-Doet. (Foto: Vrouwen van Nu Rijssen)

Wat speelt er allemaal?

Rijssense Vrouwen van Nu doen mee aan NL-Doet

RIJSSEN - De lokale afdeling van Vrouwen van Nu doet op zaterdag 16 maart mee aan de landelijke actie van NL-Doet. Net als vorig jaar gaan zij met een aantal vrouwen zwerfafval opruimen in en rond het centrum. Het doel is een schone stad. Bij de vorige editie hebben de veel positieve reacties gehad. De dames verzamelen om 9.30 uur in het centrum van Rijssen op het plein voor de bibliotheek. De opruimactie duurt tot 12.00 uur. Voor een natje en droogje wordt gezorgd. Iedereen ie mee wil helpen is van harte welkom. Neem voor meer informatie en contact op met Gesien Breukelman via 0548-515690.

Psalmzanguur met bovenstem

RIJSSEN - In de Westerkerk aan de Haarstraat 95 is op zaterdag 16 maart om 19.15 uur een psalmzanguur met bovenstem. Medewerking wordt verleend door Bovenstemgroep Rijssen en omstreken. Iedereen is van harte welkom om samen een aantal psalmen te zingen en te luisteren naar een korte meditatie. Er is een collecte voor het orgelfonds Westerkerk. Er staan ook psalmzanguurtjes gepland op 20 april, 18 mei en 15 juni.

Wim Groenewegen aan de slag als nieuwe voorzitter

RIJSSEN / HOLTEN - De ChristenUnie, afdeling Rijssen-Holten, heeft op haar ledenvergadering van woensdagavond 28 november 2018 een nieuwe bestuursvoorzitter gekregen. Wim Groenewegen heeft de voorzittershamer overgenomen van Christiaan Laurens, die plaats heeft genomen in de gemeenteraad. Wim is een enthousiaste persoon, die in zijn dagelijks leven actief is als unitleider in het voortgezet onderwijs. Hij is een verbinder, wil graag de lijnen tussen inwoners en de plaatselijke politiek zo kort mogelijk houden.Samen met de aanwezige leden is deze avond nagedacht over hoe de partij iedereen die de ChristenUnie een warm hart toedraagt kan betrekken bij de plaatselijke politiek. Het was een inspirerende avond, waar veel ideeën naar voren zijn gebracht. Hiermee wordt direct aan de slag gegaan.Mensen die zich ook betrokken bij de ChristenUnie Rijssen-Holten voelen of een idee hebben waar de politiek mee aan de slag kan, kunnen dit kenbaar maken door contact op te nemen met bestuur en/of raadsleden. Kijk voor mailadressen op de website.

Dialectdienst

RIJSSEN - In het kader van dialectmaand is er op zondag 24 maart om 19.00 uur een dialectdienst in de Ontmoetingskerk aan de Boomkamp 4. Het thema is: 'Ie bint der ene van miej'. Voorganger in deze dienst is ds. P.J. (Peter) ten Kleij uit Nijverdal.
Het gelegenheidskoor 'Lofleed' onder leiding van Wout Ligterink verleent haar medewerking. Lex Griffioen begeleid het koor op de piano en Annelon Schulenburg speelt dwarsfluit. Iedereen is van harte welkom. De kerkdeuren gaan om 18.30 uur open. Na afloop van de dienst is er koffie/thee en gelegenheid om noa te proat'n.

Volop feest in Dijkerhoek

DIJKERHOEK - Om alvast te noteren: het Dijkerhoekfeest vindt plaats op 21,22 en 23 juni. Op zondag 23 juni is er in de tent live muziek van De Paloma's en Opschaakl'n. De Paloma's staan garant voor een middag ouderwets gezellig feest vieren en brengen dialectrock zoals het bedoeld is. Met het motto 'remmen is angst' staan de heren van Opschaakl'n op de planken. De gehele zondag is de toegang gratis. Kijk voor meer informatie over het programma op de website.

Muziek met een vleugeltje theater

STOKKUM / MARKELO - Zo beschrijven Beth & Flo (Elsbet Remijn en Claudette Verhulst) hun voorstellingen. Al twee keer eerder traden zij op bij Muziek op De Welle in buurtschap Stokkum, ze waren te horen in Markelo en Delden. Hun virtuositeit, gekoppeld aan een inspirerende kennis van zaken en een heerlijke humor, leidt altijd weer tot enthousiasme. Ze traden op in heel Nederland en in het buitenland (New York, Sicilië). Beth & Flo leerden elkaar kennen in de klas van Rian de Waal op het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Elsbet en Claudette behaalden daar in 2014 hun masterdiploma, respectievelijk bij Ellen Corver en David Kuijken.

Op zondag 17 maart brengen Beth & Flo vooral muziek van Rachmaninov en Gershwin. De voorstelling begint om 14.30 uur, de koffie en thee staan klaar vanaf 14.00 uur. Er is een mogelijkheid voor een drankje na afloop. De entreeprijs bedraagt 15 euro. Aanmelden kan via www.muziekopdewelle.nl of telefonisch bij Jonneke Adolfsen via 06-51 40 39 14.

Adullam komt weer in actie

RIJSSEN - De jaarlijkse voorjaarsverkoop ten behoeve van Adullam gehandicaptenzorg vindt plaats op zaterdag 16 maart. Er is weer volop keuze in verschillende artikelen, zoals woonaccessoires, cadeautjes, fotokaarten, zelfgemaakte kaarten, bloemen, rollen snoep, Tupperware, speelgoed en tweedehands boeken. Daarnaast is een fotograaf om foto's te maken van kinderen. Nieuw dit keer is Lizalaukids met kinderkleding.Voor kinderen zijn er leuke activiteiten, zoals de grabbelton en de 'altijd-prijs-tafel'.

Daarnaast zijn er voor de inwendige mens allerlei etenswaren, waaronder de heerlijke slofjes van Bakkerij Voortman, oliebollen, puddingbroodjes, Twentse wegge, suikerbrood, cake en ook bakmix. Verder is er verse vis verkrijgbaar. Daarnaast nog vers fruit, slaatjes, kaas en worst. Tenslotte zijn er ook broodjes gezond, kroket en frikadel verkrijgbaar. Uiteraard staat de koffie, thee en frisdrank met iets lekkers klaar.

Meer berichten