Deelnemers aan de Triathlon kunnen kiezen om mee te doen aan een fietstraining. Foto: Jolien van Gaalen.
Deelnemers aan de Triathlon kunnen kiezen om mee te doen aan een fietstraining. Foto: Jolien van Gaalen. (Foto: Jolien van Gaalen)

Goed voorbereid aan start Triathlon

door Triathlon Holten

Ter voorbereiding op de Triathlon Holten op 28 en 29 juni worden er diverse clinics aangeboden. In samenwerking met Atletiekvereniging Holten, Fietsgroep Wim Reins, triatlonvereniging Triathlon Team Holten en ZPC Twenhaarsveld kan iedereen zich voorbereiden voor een goede triathlon.

HOLTEN - "Omdat niet iedereen op alle onderdelen training nodig heeft hebben we verschillende clinics met de verenigingen samengesteld", zegt Anita Brinks, bestuurslid van de Triathlon Holten."Mensen kunnen kiezen voor zwemtraining, fietstraining, looptraining of een combinatie van twee of drie onderdelen."

Inschrijfformulier
Via het inschrijfformulier op de website is dat zeer eenvoudig aan te geven. De trainingen staan onder leiding van ervaren trainers, die de deelnemers klaarstomen voor de diverse onderdelen en de wissels. "Alle deelnemers krijgen ook een leuk shirt, vergeet dus niet je maat op te geven."

Fietsclinics
Op vrijdag 29 maart staat de eerste fietsclinic op het programma. Daar starten de deelnemers met basisbeginselen zoals het afstellen van de fiets en de helm. "Dat lijkt misschien vanzelfsprekend maar is erg belangrijk om mee te beginnen." Vanaf maandag 1 april starten de looptrainingen en vanaf woensdag 1 mei de zwemtrainingen.

Clinics voor de jeugd
De jeugdclinics voor deelnemers vanaf 8 jaar starten op dinsdag 21 mei. In vier trainingen op dinsdagavond worden de kinderen voorbereid op de triathlon. De trainingen worden afgesloten met een parcoursverkenning op vrijdag 21 juni. Hierbij is snel inschrijven van belang, want het aantal plaatsen is beperkt.

Triathlon Holten
In 2019 wordt in Holten opnieuw een internationale triathlon voor elite-atleten georganiseerd.Deze editie wordt een Premium European Cup en junior Cup gehouden.Naast de internationale wedstrijd is er ook voor de recreatieve deelnemers en publiek een sportief en feestelijk programma neergezet.

Op vrijdag 28 juni en zaterdag 29 juni wordt in Holten de 35e editie gehouden van het internationale topsportevenement.

Zwemmen in de Domelaar, fietsen op en rond de Holterberg en lopen door een sfeervol Holten. Het is een combinatie die niet alleen internationale toppers aanspreekt maar ook vele honderden recreatieve deelnemers. De Triathlon Holten Premium European Cup biedt voor elk wat wils.

Inschrijven voor de clinics kan via de website van Triathlon Holten

Meer berichten