Het doel van de Twentse Techniek Week is om kinderen kennis te laten maken met techniek.
Het doel van de Twentse Techniek Week is om kinderen kennis te laten maken met techniek. (Foto: Techniekweek)

Werken in de techniek is leuk!

Dat willen vijf Twentse opleidingscentra (Bouwgilde, REMO West-Twente, Schilder^sCOOL, Transport & Logistiek en Infravak) en Stichting Zwaluwstaarten laten zien aan kinderen uit groep 7 uit onder meer de gemeente Rijssen-Holten. De Twentse Techniek Week vindt plaats van maandag 25 tot en met vrijdag 29 maart.

RIJSSEN / HOLTEN - Het doel is om de jeugd te stimuleren in hun keuze voor de technieksector. De groepen worden één dagdeel ontvangen bij opleidingscentra Bouwgilde en REMO West-Twente, waar zij een uitdagend programma voorgeschoteld krijgen. In totaal zullen ongeveer 600 leerlingen uit 28 klassen van 25 basisscholen meedoen.
Speciaal hiervoor heeft Stichting Zwaluwstaarten een leskist ontwikkeld, die is afgeleverd bij alle deelnemende scholen. In deze kist zitten verschillende materialen en gereedschappen. Hiermee moeten de leerlingen zelf iets bedenken en een kunstwerk maken bij het thema 'klaslokaal van de toekomst'. De mooiste en creatiefste uitwerking van de opdracht wint de hoofdprijs: een uitje voor de hele klas. Daarnaast zijn er nog een aantal andere prijzen te winnen. Een professionele jury zal alle inzendingen beoordelen. Wethouder Bert Tijhof reikt op vrijdag 29 maart om 16.00 uur de prijzen uit in het 'Voortman Experience Center' in Rijssen.

Meer berichten