Het indrukwekkende van Kniertje en andere vissersweduwen wordt verteld in de musical 'Op hoop van zegen'.
Het indrukwekkende van Kniertje en andere vissersweduwen wordt verteld in de musical 'Op hoop van zegen'. (Foto: Parkgebouw)

Aangrijpend toneelstuk en muzikale avond in Rijssen

door Team Parkgebouw

Bij het Parkgebouw staan deze week twee heel verschillende onderdelen op het programma.

RIJSSEN - Ten eerste is op donderdag 7 maart de musical Op hoop van zegen te zien. Dit is een oer-Hollandse musical gebaseerd op het onverwoestbare toneelstuk van Herman Heijermans. Het wel en wee van de vissersweduwe Kniertje en andere vrouwen die hun geliefden aan de zee verloren laat niemand onberoerd. Zeker wanneer Knier voor het gruwelijke dilemma komt te staan of ze haar jongste zoon Barendje ook naar zee zal sturen. Hun gevecht om te overleven gebukt onder het harteloze beleid van reder Bos en andere sociale misstanden leidt tot één conclusie: de vis wordt duur betaald. Sinds de première in 1900 is deze klassieker het meest gespeelde Nederlandse toneelstuk ter wereld en staat de toneelversie met regelmaat op het repertoire. De musicalversie laat zien dat het vissersdrama ook nu nog niets aan zeggingskracht heeft verloren. In een zorgvuldige bewerking met prachtige muziek en aangrijpende scènes zal de musical velen ontroeren. Indrukwekkend, aangrijpend en eerlijk: theater van nu zoals Herman Heijermans het ooit heeft bedoeld. Met: Bill van Dijk, Mariska van Kolck, Joke de Kruijf, Rolf Koster e.v.a.

Eenmalig
Op zaterdag 9 maart staan TODA en Voice Male samen op het podium voor een uniek en eenmalig concert. Niemand minder dan de bekende Belgische a capella groep Voice Male komt naar Rijssen om een optreden te geven met TODA. Voice Male stopt er mee na dit seizoen, dus laat deze kans niet lopen. Al vele jaren is Voice Male een begrip in de muziekwereld. Deze mannen hebben een uitgebreid a capella-repertoire opgebouwd met eigenzinnige bewerkingen van bekende hits. TODA stond al diverse malen in het Parkgebouw met onder meer een aantal gospelgrootheden. Het dynamische koor TODA heeft een vaste bezetting, uitgebreide begeleidingsband, en staat onder leiding van Wout Ligterink.

Kijk voor meer info en tickets op de website.

Gezocht: vrijwilligers
Als Team Parkgebouw zoeken wij vrijwilligers! Wij zoeken mensen voor diverse functies. Onze belangrijkste voorwaarde? Enthousiasme.

Als gastvrouw/-heer van het Parkgebouw werk je voornamelijk bij theater- en filmvoorstellingen en evenementen. Je bent het visitekaartje van het Parkgebouw, want jij ontvangt de gasten, wijst ze de weg in ons mooie gebouw, beantwoordt vragen, schenkt een kopje koffie, let op of in de zaal alles goed gaat, ruimt op na de voorstelling, geeft presentjes aan artiesten en meer. Kortom, je bent samen met het vaste team het aanspreekpunt.

Techniek
Onze techniekvrijwilligers verlenen vooral hand- en spandiensten voorafgaand, tijdens en na voorstellingen en evenementen. Je helpt mee bij de op- en afbouw van decors, licht, geluid, doet kleine technische klusjes, en bent rechterhand van onze technicus. Je wordt onderdeel van een team van harde werkers. Belangstellenden kunnen vrijblijvend contact opnemen via 0548-54 41 40 of via zaalreserveringen@parkgebouw.nl.

Meer berichten