Brassjemenou bestaande uit Bram Paauwe, Richard Kippers, Gerbert Voortman en Thijs Ligterink sloten het benefietconcert swingend af. Foto: Anica Schultink.
Brassjemenou bestaande uit Bram Paauwe, Richard Kippers, Gerbert Voortman en Thijs Ligterink sloten het benefietconcert swingend af. Foto: Anica Schultink.

Prachtige opbrengst OK voor Gambia-concert in Rijssens Museum

door Rijssens Museum

Het benefietconcert voor het ziekenhuis in Essau in Gambia in het Rijssens Museum is donderdagavond een daverend succes geworden. Na afloop bleken de concertbezoekers maar liefst ruim 1000 euro in de giftenbox en brandweeremmer te hebben gedeponeerd.

RIJSSEN - De koffiehoek van het Brandweermuseum en de historische bedrijvenkelder was door de museummedewerkers omgetoverd tot grote concertruimte. Vanaf half acht liep de kelder vol met zo'n honderd bezoekers die een sta- en zitplaats zochten. Het benefietconcert werd verzorgd door vooral jonge musici van Muziekvereniging Wilhelmina en de Rijssense Muziekschool. De presentatie was in handen van Gerjanne Dannenberg.

Pianist Arie Kraak beet het spits af met Polonaise nummer 1 van Chopin. Daarna gingen Kraak en de klarinettistes Floor en Annemarie Paauw verder met het Tweede Concertstuk voor twee klarinetten deel 2 van Mendelssohn. Klarinetkwartet Goedhout, bestaande uit Floor en Annemarie Paauwe, Anne-Will Eertink, Jakolien Kraak speelden Oh, Lady Be Good van Gershwin.

Tropenarts Koos van der Burgh en zijn vrouw, verpleegkundige Willy van der Burgh, lieten daarna beelden zien van hun werkzaamheden in de Gambiaanse kliniek in Essau waar zij over enkele weken weer naartoe gaan. Zij werken daar samen met de eveneens aanwezige kraamverpleegkundige Regina Bouwmeester, die het ziekenhuis heeft opgezet en echoscopiste Annet Beverdam die het concert ook bijwoonde. Oud-gynaecoloog Tim van der Heiden uit Almelo werkt ook in Essau, maar hij kon niet aanwezig zijn.

Na de beelden van het doktersechtpaar werd het concert vervolgd met Pina ya phala, de Afrikaanse Suite nr. 2 door het Blokfluittrio bestaande uit Anne Tijhof, Maaike Dessens en Gerjanne Dannenberg. Het ensemble Aquaflute – Annelon Schulenburg, Annemieke Morsink en Alieke Timmerman – speelde Trio for flutes van László Zempléni. Althoboïste Rosalie Ligterink en pianist Aron Bouwhuis speelden Songs from secret garden van Rolf Løvland. Het concert werd swingend afgesloten met twee stukken door het ensemble Brassjemenou, bestaande uit trombonist Jesse Ligterink, de trompettisten Bram Paauwe en Richard Kippers, sousafonist Gerbert Voortman en slagwerker Thijs Ligterink.

Het publiek reageerde enthousiast op de gloedvol musicerende concertgevers. Ze werden door de presentatrice opgeroepen hun waardering te laten blijken in de giften voor het inrichten van de operatiekamer in de kliniek in Dessau.
De bezoekers lieten zich niet onbetuigd, want naderhand bleek dat er ruim 1000 euro te zijn gegeven. De giften die nog onderweg zijn moeten hierbij nog worden opgeteld.

Wie nog wat wil overmaken voor de operatiekamer in Essau kan dat doen op bankrekeningnummer NL39 RABO 0129 8220 19 van de Stichting SODA (Stichting Ondersteuning Dokters in Afrika) t.n.v. Koos & Willy Operatiekamer Gambia.

Meer berichten