Foto: Jolien van Gaalen

Quirine (15) gaat skeeleren voor KiKa

door Jolien van Gaalen

De 15-jarige Quirine Krommendijk gaat in juni twaalf uur skeeleren voor KiKa (Kinderen Kankervrij. "Het idee komt uit Biddinghuizen", vertelt moeder Chantal van Schoot. "Daar skeeleren ze 24 uur en zijn de starttarieven hoog." Quirine: "Daarvoor moet je eerst 150 euro inzamelen voordat je mee mocht doen. En dat vond ik te veel." Daarom isj de skeelertijd gehalveerd en is het startgeld 5 euro. "We willen het zo laagdrempelig mogelijk houden", vult moeder Chantal aan.

WIERDEN - Quirine is goed voorbereid op de skeelermarathon."In het zomerseizoen skeeler ik twee keer per week. Ik hoop dat een onvergetelijke dag wordt, waarbij we kanker voor kinderen hun wereld uit helpen.""Dit is echt haar idee", zegt moeder Chantal van Schoot. "Vanwege haar leeftijd krijgt ze wel hulp van volwassenen. Van KiKa krijgen we materialen om alles mooi aan te kleden. Kinderen kunnen zelf bepalen hoe lang ze willen skeeleren. Het plezier hebben staat voorop. Sommige kinderen kunnen misschien niet goed skeeleren, maar vinden het wel stoer om mee te doen. Dan is het al mooi als ze één of twee rondjes skeeleren. Daarom hebben wij dit vrijgelaten."

Quirine: "Mensen kunnen mij sponsoren via de speciale actiesite. Kinderen of volwassenen die willen skeeleren voor het goede doel kunnen zich aanmelden door een mail sturen naar wijcvoorkika@gmail.com met daarin naam, adres en geboortedatum. Het is voor iedereen: of je nou 0 bent of 100, iedereen die bijdrage wil leveren is welkom."

Ter plaatse aanmelden kan ook. "Al komen ze het laatste uur, ze zijn van harte welkom", zegt Chantal. "Wel wil ik even benadrukken dat iedereen die gaat skeeleren een helm moet dragen. Dat mag ook een fiets- of skihelm zijn"

Druk
Chantal en Quirine zijn druk met het regelen van allerlei zaken. "Met de EHBO zijn we nu bezig," vertelt Chantal. "We willen acht EHBO'ers hebben. Daarnaast gaan we de winkeliers in Wierden nog benaderen, om voor een vrijwilligers een broodje kaas of ham met wat drinken te zorgen en 's avonds voor een broodje hamburger." Mensen die op 1 juni vanaf 10.00 uur als vrijwilliger willen helpen kunnen aanmelden via eerdergenoemd mailadres. "Kinderen tot 12 jaar willen we een diploma en medaille geven", zegt Quirine. "Voor kinderen is er niks leukers om dat te kunnen laten zien."

"We hopen op een grote opkomst, veel donaties en natuurlijk mooi weer," aldus Chantal. "Maar regen of geen regen, het gaat hoe dan ook door", vult Quirine aan.

Sponsoren

Mensen die een bijdrage willen leveren en Quirine willen sponsoren kunnen dat doen via de speciale actiesite.

Meer berichten