Dokter Tim van der Heiden en Willy van der Burgh bij de geboortekliniek in Essau, Gambia.
Dokter Tim van der Heiden en Willy van der Burgh bij de geboortekliniek in Essau, Gambia. (Foto: Rijssens Museum)

Benefietconcert bij Rijssens Museum, opbrengst naar 'OK voor Gambia'

door Rijssens Museum

De opbrengst van het concert dat donderdagavond 28 februari in 'n Koffiehook van het Rijssens Museum wordt gehouden is voor het inrichten van een kleine operatiekamer in de kliniek in Essau in Gambia. Het concert start om 20.00 uur. Inloop met koffie of thee vanaf 19.30 uur.

RIJSSEN - De actieopbrengst is voor de geboortekliniek van verpleegkundige Regina Bouwman in Essau in Gambia.Vanuit Rijssen gaan oud-huisarts Koos van der Burgh en zijn vrouw, verpleegkundige Willy daar ook regelmatig naartoe om hulp te verlenen. Over enkele weken vertrekken Koos en Willy weer voor een tijd naar Afrika, samen met verpleegkundige Annet Beverdam en gynaecoloog Tim van der Heiden.

Moeders
In de geboortekliniek in Essau worden niet alleen moeders en aanstaande moeders geholpen, maar ook andere mensen uit de omgeving doen een beroep op de medische kennis die daar aanwezig is.
Een volgende voorziening is een bescheiden operatiekamer. Om hiervoor geld bij elkaar te krijgen wordt onder het motto OK voor Gambia het benefietconcert in 'n Koffiehook van het museum gegeven.Een flink aantal jonge musici van onder andere muziekvereniging Wilhelmina en de Muziekschool Rijssen waren direct bereid hun medewerking te geven. Zij verzorgen een kort concert van 20.00 tot ongeveer 21.00 uur in de kelder van het brandweermuseum. Koos en Willy van der Burgh zullen beelden laten zien van de kliniek in Essau.

Box
De opbrengst van het concert is voor de operatiekamer. Er komt een box te staan waarin de bezoekers van het concert een vrije gift kunnen deponeren voor Afrika. De link met Rijssens Museum is Koos van der Burgh. Hij is ook actief als voorzitter van de Werkgroep Archeologie van het museum.

"Mooi dat mensen zich inzetten voor ons museum en de stad Rijssen. Daarom geven we als museum ook graag de ruimte aan al die jonge musici die iets willen doen voor onze medemensen in Gambia", zegt Gerrit Dannenberg van het Rijssens Museum.

Muzikanten

Aan het concert werken mee: Arie Kraak en Aron Bouwhuis (piano), Floor en Anne Marie Paauwe , Anne-Wil Eertink, Jakolien Kraak (klarinet), Annelon Schulenburg, Annemieke Morsink, Alieke Timmerman en Gerjanne Dannenberg (fluit), Rosalie Ligterink (althobo), Jesse Ligterink (trombone), Gerbert Voortman (sousafoon), Bram Paauw (trompet) en Thijs Ligterink (slagwerk).

Meer informatie
Kijk voor meer informatie over het Rijssens Museum op de website.

Meer berichten