Het bedrijf van Wilco Wijlhuizen waar de zonnepanelen op gaan komen.
Het bedrijf van Wilco Wijlhuizen waar de zonnepanelen op gaan komen. (Foto: )

Nieuw zonnedak bij familiebedrijf Wijlhuizen

Holten - Via het platform ZonnepanelenDelen is een investering in zonnepanelen voor iedereen mogelijk. Het nieuwe zonnedak op het pluimveebedrijf van Wilco Wijlhuizen aan de Schapendijk in Holten gaat voor meer dan honderd huishoudens zonnestroom produceren. Voor de verduurzaming is een bedrag van 65.000 euro vereist. Sinds vorige week woensdag kan er via het platform ZonnepaneleDelen worden ingeschreven.

Meedoen kan vanaf 25 euro. Afhankelijk van de zonuren ontvangen de zogenaamde 'ZonneDelers' jaarlijks een rendement van naar verwachting gemiddeld 3,5 procent. Als het een zonnig jaar is, dan zal het rendement hoger liggen.

Volgens een recent rapport van Deloitte is er 892 vierkante kilometer aan Nederlandse daken geschikt voor zonnepanelen. Als dit oppervlak bedekt zou worden, dan zou de helft van de totale elektriciteitsbehoefte duurzaam opgewekt kunnen worden, stelt Deloitte. Het zonnedak in Holten demonstreert hoe dit enorme potentieel benut kan worden. Familiebedrijf Wijlhuizen wil een duurzaam voorbeeld geven en zal bij succes vanaf dit voorjaar zonnestroom produceren van de beschikbare daken. Investeren in zonnedak Wijlhuizen kan via: www.zonnepanelendelen.nl/holten.

Meer berichten