Vorig jaar maakten de nieuwe inwoners van Rijssen kennis met hun nieuwe woonplaats op een gezellige avond in het Rijssens Museum.
Vorig jaar maakten de nieuwe inwoners van Rijssen kennis met hun nieuwe woonplaats op een gezellige avond in het Rijssens Museum. (Foto: )

Nieuwelingen leren Rijssen kennen

Door Rijssens Museum

Rijssens Museum biedt uitkomst

Nieuwe Rijssenaren die zich in 2018 definitief in Rijssen hebben gevestigd zijn dinsdagavond 12 februari van harte welkom in het Rijssens Museum. In een kort programma kunnen ze kennis maken met het DNA van hun nieuwe woonplaats.

Rijssen - Als het goed is hebben de nieuwe plaatsgenoten een schrijven van de gemeente thuis gekregen, met daarin de uitnodiging om naar de zogenaamde burgeravond te komen in het Rijssens Museum. Daar kunnen de nieuwe inwoners bruikbare informatie krijgen over de stad Rijssen, zo meldt Gerrit Dannenberg van het Rijssens Museum.

Vorig jaar werd er ook een gezellige bijeenkomst georganiseerd voor de nieuwelingen in Rijssen. Ook toen was het samenzijn in het Rijssens Museum.

.

Missie

Gerrit Dannenberg vindt het een goede zet dat de gemeente, net als vorig jaar, gekozen heeft voor het Rijssens Museum als locatie voor deze nieuwkomersavond. "Het Rijssens Museum heeft immers als missie om het verleden en de ontstaansgeschiedenis van onze stad te bewaren en te promoten. In het Rijssens Museum zie je en beleef je hoe de stad Rijssen is geworden tot wat het nu is'', aldus Dannenberg.

Ervaringsdeskundige

Burgemeester Arco Hofland zal de nieuwe burgers welkom heten en hen toespreken. Daarnaast zal ook voorzitter Jan Bakker van het Rijssens Museum het woord voeren. "En we laten een echte ervaringsdeskundige aan het woord", zegt Dannenberg. "Het is altijd beter dat iemand vanuit eigen ervaring iets vertelt hoe het hem of haar bij vestiging in Rijssen vergaan is."

Tradities

Op de nieuwkomersavond staan niet alleen zakelijke gegevens over de stad Rijssen centraal. "Het Rijssens Museum bewaart als het ware het DNA van de stad", volgens Dannenberg. "Wij vertellen over de volksaard, tradities, gewoontes en uiteraard over het Rijssens dialect als een van de cultuurdragers van onze stad op de westflank van Twente."

Meer berichten