Maurits Bunt komt concerteren in de Brusselzaal van het gemeentehuis.
Maurits Bunt komt concerteren in de Brusselzaal van het gemeentehuis. (Foto: )

Mooie serie concerten van Stichting Stadsmuziek

Rijssen - De Stichting Stadsmuziek Rijssen organiseert ook dit jaar weer een aantrekkelijke serie concerten in de Brusselzaal van het gemeentehuis. Verschillende van de musici die dit jaar optreden zijn nog jong en studeren aan het conservatorium. Zo zal het openingsconcert op donderdag 7 februari worden verzorgd door Maurits Bunt (orgel) en Lisa Groothedde (zang).

Maurits studeert orgel aan het conservatorium in Rotterdam en heeft daarnaast privéles klavecimbel. De jonge inwoner van Apeldoorn won in 2014 al een prijs tijdens een Bachfestival in Lelystad. Zijn verloofde Lisa Groothedde studeert aan het conservatorium in Amsterdam. Samen brengen zij een programma met muziek uit de baroktijd. Maurits speelt op het stadhuisorgel onder meer werk van Buxtehude, Tunder, Bach en een improvisatie. Lisa zingt liederen van Dowland en Pucell. Het concert begint om 20.00 uur. De toegang is gratis.

Verder zijn er concerten op 4 april (Rosalie Ligterink, Gerjanne Dannenberg en Aron Bouwhuis), 6 juni (orgeltalent Maarten Wilmink uit Borne), 14 september (Laura Troost en Mia Kogelman), 7 november (oud-Rijssense Liesbeth Seppenwoolde) en 12 december (Wies Gerritsen Mulkes). De jaarlijkse orgel- en beiaardwandeling is op zaterdag 28 september. Zie www.stadsmuziekrijssen.nl.

Meer berichten