Foto:

Julia Seppenwoolde wint titel van Sporttalent

Rijssen-Holten - Het sporttalent Julia Seppenwoolde kreeg als jongste ter aanmoediging ook nog eens een waarde cheque. Julia werd afgelopen jaar nationaal kampioen cross B-pupillen atletiek en ze werd eerste op de Kidsrun Marathon Rotterdam in een deelnemersveld van ruim 1300 deelnemers. Ook werd ze eerste bij de Overijssels Gelderse Kampioenschappen. Ze won 17 keer goud op de baan, straat en de cross en stond 27 maal op het podium. Julia traint bij ASV Atletics Nijverdal.

Sportploeg werd het duo Eva Schepers en Katijn Dekker, twee volleybalsters van Rivo Rijssen. Ze werden afgelopen zomer Nederlands kampioen beachvolleybal.

Sportman van het jaar werd darter Danny Jansen (Menu Power). Hij won onder meer het open kampioenschap van Tsjechië, het Ludos in België en de Roland Cup in Duitsland. Danny staat eerste in de ranking en mag Nederland vertegenwoordigen tijdens de landenwedstrijden.

Sporttopper van het jaar werd Eduard Leusink, bekend van marathons en andere wedstrijden. Hij werd niet alleen genomineerd om zijn sportprestaties, maar ook om zijn maatschappelijke verantwoording door de jeugd op een goede manier te leren sporten. Hij heeft een bedrijf opgericht, Fit met Ed, daarmee leert hij mensen met een beperking om te sporten op hun manier.

G-sporter van het jaar is geworden Remco van de Maat. Na het mislopen van het NK bowlen in Almere kwam hij in de finale van het Pré Olympisch Toernooi in 's-Heerenberg op een derde plek uit.

Meer berichten