Het Rijssens Mannenkoor met dirigent Jaap Kramer. Foto: Studio 81 Photography
Het Rijssens Mannenkoor met dirigent Jaap Kramer. Foto: Studio 81 Photography

Open repetitie bij Rijssens Mannenkoor

door Rijssens Mannenkoor

RIJSSEN - Het Rijssens Mannenkoor houdt op donderdag 10 januari weer haar traditionele open repetitie voor aspirant-leden. Het koor begint staat onder leiding van de nieuwe dirigent Jaap Kramer.

Kramer (37 jaar) is een gedreven musicus die zijn sporen inmiddels heeft verdiend in de muziekwereld. De gedrevenheid van Kramer en de ambities van het Rijssens Mannenkoor om op een hoog niveau te zingen, moet een perfecte match worden. Jonge mannen die zich hierdoor aangesproken voelen, zijn van harte welkom, zangervaring en kennis van noten is niet noodzakelijk, er is een mogelijkheid tot het volgen van gratis zanglessen.

Leuk en veelzijdig
Het Rijssens Mannenkoor dat in 2017 zijn 90-jarig jubileum vierde, heeft de laatste jaren veel nieuwe leden mogen verwelkomen. Lid zijn van het Mannenkoor is een combinatie van ontspanning en zang, waarbij er gericht wordt toegewerkt naar circa twaalf concerten die jaarlijks worden gegeven door heel Nederland. Voor 2019 staan er concerten gepland in onder andere Gouda, Nijverdal, Urk, Doesburg, Bolsward, Eemsmond en Rijssen.

Daarnaast worden er ook regelmatig concertreizen georganiseerd. In april zal dat een korte concertreis zijn maar Straatsburg. De laatste jaren zijn concerten gegeven in Wenen, Köln, Berlijn, het Europees Parlement in Brussel, maar ook St. Pauls Cathedral in Londen. Zo blijkt maar weer dat lid zijn van het Rijssens Mannenkoor een leuke en veelzijdige bezigheid is.

Kijkje in de keuken
"De open repetitie is een leuke gelegenheid om vrijblijvend een kijkje in de keuken te nemen om te ervaren of je zingen leuk vindt", aldus een woordvoerder. De repetities zijn op donderdag van 19.00 uur tot 21.00 uur. "Dus aspirant-zangers, jullie zijn welkom bij de open repetitie op donderdag 10 januari, want het Rijssens Mannenkoor is altijd goed gestemd!"

Meer berichten