Hardlopers lopen de Rijsserberg op. Foto: Emiel Muijderman / Tubantia.
Hardlopers lopen de Rijsserberg op. Foto: Emiel Muijderman / Tubantia.

Inschrijving Rijsserbergloop opent op 1 januari: wees er vliegensvlug bij!

RIJSSEN - Iedereen die het jaar met een sportief vooruitzicht wil starten kan zich vanaf dinsdag 1 januari inschrijven voor de 31ste editie van de Rijsserbergloop.

"De vorige editie zat snel vol, dus mensen moeten er op tijd bij zijn", aldus de organisatie. De Assistverzuim-Rijsserbergloop vindt plaats op vrijdag 14 juni. "We hebben een parcours met voor iedereen een passende uitdaging. Deelnemers kunnen kiezen uit vijf verschillende afstanden: van de 400 meter bambinoloop tot de 10 kilometer."

Bij de vorige editie stonden er maar liefst 1200 lopers aan de start. "Ook deze keer verwachten wij weer een stormloop, dus iedereen die verzekerd wil zijn van een startnummer doet er goed zich meteen op 1 januari in te schrijven."

Om de deelnemers in optimale omstandigheden te kunnen laten lopen, heeft de organisatie per afstand een maximum gesteld aan het aantal lopers. Voor de afstanden van 5 en 10 kilometer vindt er geen na-inschrijving plaats. Onder alle inschrijvers wordt een sportvoedingspakket verloot. Ook krijgen alle deelnemers van de 5 en 10 kilometer een functioneel loopsinglet, deze is beschikbaar in zowel dames- als herenmodel.

De deelnemers lopen over een uitdagend en heuvelachtig parcours op en rondom de Rijsserberg. De 5 kilometer bestaat uit twee rondes en de 10 kilometer uit drie rondes, beide met doorkomsten op de atletiekbaan. Er is een kleine aanpassing in het parcours gedaan, zodat de 5 en 10 kilometer bovenop de Rijsserberg het keerpunt hebben. Op verschillende plaatsen langs het parcours is er live muziek.

Naast de individuele lopers kunnen bedrijven zich inschrijven voor de Reginox-bedrijvenloop. Een fitte werknemer presteert beter, is minder vaak ziek en is ook gemotiveerder. Speciaal voor de bedrijvenlopers is er een VIP-tent, waar de deelnemers kunnen genieten van een hapje en een drankje. Bedrijventeams kunnen zich ook aanmelden voor de hardloopclinics. Vanaf februari zal er onder begeleiding van looptrainers getraind worden voor de Rijsserbergloop. Ook hier geldt vol is vol. Ga voor meer informatie en inschrijven naar de website.

Meer berichten