Leerlingen van groep 8 kunnen in januari de sfeer proeven bij Reggesteyn in Rijssen en Nijverdal.
Leerlingen van groep 8 kunnen in januari de sfeer proeven bij Reggesteyn in Rijssen en Nijverdal. (Foto: Reggesteyn)

CSG Reggesteyn houdt open huis in januari

door Reggesteyn

RIJSSEN / NIJVERDAL - Door veel leerlingen uit groep 8 en hun ouders moeten er in het nieuwe jaar belangrijke keuzes gemaakt worden: de komende weken gaan leerlingen van groep 8 kiezen waar ze na de zomervakantie naar school gaan. Een bijzondere en spannende keuze! Daarom houdt CSG Reggesteyn in januari op alle vestigingen open huis.

Er is dan van alles te zien en te doen. "We willen leerlingen en ouders een goed beeld geven van Reggesteyn", aldus Aart van 't Veld, voorzitter van het college van bestuur van Reggesteyn. "Reggesteyn biedt niet alleen een ruim scala aan opleidingsmogelijkheden, maar we hebben ook prachtige examenresultaten. Daar zijn we best trots op!", aldus een tevreden bestuurder. "Daarnaast vinden we de verbinding met de maatschappij van groot belang; regelmatig spreken we met ouders, leerlingen, organisaties en andere instanties over ervaringen en ontwikkelingen.

Tijdens het open huis kunnen ouders en leerlingen niet alleen horen, maar juist ook beleven wat de school allemaal te bieden heeft. Docenten en leerlingen staan klaar om gasten te ontvangen en op alle fronten een goed beeld te geven van Reggesteyn. Docenten kunnen vragen beantwoorden over de vakken en inhoudelijke onderwerpen, leerlingen over hun persoonlijke ervaringen. Er is een breed en gevarieerd aanbod samengesteld om een zo goed mogelijk beeld te geven van de mogelijkheden die er binnen Reggesteyn zijn.

Het eerste open huis vindt plaats op woensdag 16 januari 2019 in de vestiging Willem de Clercqstraat in Nijverdal. Een week later, op woensdag 23 januari, is het open huis bij de vestiging Rijssen. De Nijverdalse vestiging Noetselerbergweg sluit op woensdag 30 januari de rij. Reggesteyn wil tijdens het open huis niet alleen een goed beeld geven van het onderwijs en alle mogelijkheden, maar vooral ook welke mensen er werken en hoe de sfeer is op school. "Dat laatste vinden we erg belangrijk", zegt Aart van 't Veld. "De manier waarop we met elkaar omgaan zowel binnen als buiten onze school vinden we van groot belang. Reggesteyn is een christelijke scholengemeenschap waarbij respect en veiligheid voorop staan. We willen werken vanuit waarden als eerlijkheid, openheid, vertrouwen en saamhorigheid. We organiseren allerlei activiteiten voor en met elkaar. Je hoort erbij en samen bereiken we meer. Reggesteyn verbindt.

School in de samenleving
Reggesteyn is als school maatschappelijk erg verbonden met de regio. Door het organiseren van diverse activiteiten worden leerlingen voorbereid op een toekomst in de maatschappij. Dat is de kracht van de school.Er wordt nauw samengewerkt met het vervolgonderwijs, het bedrijfsleven en maatschappelijke instellingen om dit te realiseren.Leerlingen kunnen hier niet alleen hun talenten ontdekken, maar ook bewuster een keuze maken die goed aansluit op de arbeidsmarkt in de toekomst.

Deze samenwerking benut de kansen om iedereen te laten meedoen: ieder op de plek waar hij of zij van waarde is.

Overzicht
Om het alvast te noteren in de agenda, volgt hieronder een overzicht met de data van de open huizen bij CSG Reggesteyn.

- woensdag 16 januari 2019, vestiging Willem de Clercqstraat, Nijverdal

- woensdag 23 januari 2019, vestiging Rijssen

- woensdag 30 januari 2019, vestiging Noetselerbergweg, Nijverdal

Kijk voor meer informatie op de website van de school.

Meer berichten