Sterre van Boxtel (2004) staat begin januari samen met de Twente Zangers op het podium. Foto: Parkgebouw.
Sterre van Boxtel (2004) staat begin januari samen met de Twente Zangers op het podium. Foto: Parkgebouw. (Foto: Parkgebouw)

Het gloednieuwe jaar muzikaal inluiden met de Twente Zangers en Sterre van Boxtel

door Team Parkgebouw

RIJSSEN - Vocaal Ensemble De Twente Zangers geeft op vrijdag 4 januari in een nieuwe samenstelling en onder leiding van Mathijs Kraan een nieuwjaarsconcert in het Parkgebouw. Het ensemble bestaat al meer dan 50 jaar en is een begrip in Rijssen en verre omgeving.

De mannen hebben al meerdere kampioenschappen gewonnen en geven regelmatig concerten.Het jaar 2018 was een bewogen jaar voor het ensemble. Er werd afscheid genomen van enkele leden die al jarenlang actief waren binnen het koor. Via het projectkoor werden echter zes nieuwe leden verwelkomd.Nu het bekende ensemble weer op volle kracht is, is het tijd voor een mooi concert. Aan het begin van het nieuwe jaar treden de mannen op met twee jeugdige talenten.

Ontroeren
Als eerste is daar de jonge sopraan Sterre van Boxtel (2004), bekend van het programma Nederland Zingt. Deze talentvolle jongedame treedt regelmatig op in binnen- en buitenland en weet iedereen te ontroeren met haar stem. Vol kracht, vreugde en met een groot bereik zingt zij klassiek, opera of lichte muziek. Sterre's techniek en het gemak waarmee zij zingt zijn uniek op haar leeftijd.Op 13-jarige leeftijd is Sterre toegelaten tot het prestigieuze Conservatorium Amsterdam; zij is het enig Vocaal Talent tussen de Jong Talenten Klassieke Muziek op de Sweelinck Academie.

Pianist, organist en dirigent
Daarnaast geeft ook organist Arjan Wouters (1995) acte de présence.Hij is in de muziekwereld actief als pianist, organist en dirigent. Arjan ontving vanaf 6-jarige leeftijd orgellessen bij onder anderen Leen Schippers en Frank Segers in Lisse. Later kwam daarbij ook de interesse voor het pianospelen.In 2014 kreeg Arjan coachingslessen bij jazz-pianist Jan-Willem van Delft in Hilversum. Een jaar later werd hij toegelaten aan het conservatorium van Rotterdam waar hij orgel studeerde bij Aart Bergwerff.Arjan werkt regelmatig mee aan concerten als begeleider op orgel en piano. Daarnaast is hij dirigent van twee koren.

Interesse vroeg gewerkt
Sterre en de Twente Zangers zullen aan de vleugel worden begeleid door de bekende pianist Jan Lenselink.Jan is geboren in Zwolle en bracht zijn kinderjaren door naast de kerk, waar zijn opa koster was. Zodoende groeide hij op met de orgelklanken in de kerk en werd zijn interesse in de muziek al vroeg gewekt.Jan Lenselink treedt regelmatig op in radio en tv programma's en heeft meegewerkt aan vele opnames. Zijn improvisatietalent, zowel licht als klassiek, wordt door velen gewaardeerd.

Praktisch
Het concert begint om 20.00 uur. Tickets zijn te verkrijgen via de website of aan de receptie van het Parkgebouw op werkdagen tussen 9.00 uur en 17.00 uur.

Let op! Van donderdag 27 december tot en met donderdag 3 januari is het Parkgebouw gesloten in verband met de kerstvakantie.

Meer berichten