Foto: Gerrit Willems / PR Triathlon Holten

Klaar voor de start? Inschrijven maar!

HOLTEN  - De inschrijving voor de 35e editie Triathlon Holten 2019 opent voor alle onderdelen op zondag 16 december. Deelname gebeurt op basis van inschrijving, er vindt net als vorig jaar dus geen loting plaats. Wie zeker wil zijn van een startnummer wordt geadviseerd zich op tijd aan te melden.

"Voor de achtste afstand zijn voor Holtenaren 210 startnummers beschikbaar en voor niet-Holtenaren 350", vertelt voorzitter Martin Pieters. Bij meer inschrijvingen dan startplekken wordt een wachtlijst gehanteerd. Op de Olympic Distance zijn 450 plaatsen beschikbaar en bij de kids triathlon van 12-15 jaar 70 plaatsen. Nieuw dit jaar is dat kinderen vanaf 8 jaar in plaats van 9 jaar mee kunnen doen in de groep van 8 tot en met 11 jaar. Hiervoor zijn ook 70 plaatsen beschikbaar. "Net als vorig jaar kunnen bedrijventeams ook weer meedoen aan de Bedrijven(trio)Triathlon en Vivera Run. De inschrijving daarvan start ook op 16 december." Meer informatie daarover volgt op een later tijdstip.

Nieuwe elementen
"Ieder jaar zijn er weer nieuwe elementen waar wij rekening mee moeten houden." Op basis van de Nationale Triathlon Bond richtlijnen is er deze keer een Kids Triathlon voor 14-15 jarigen. "Dat betekent dat de achtste triathlon pas vanaf 16 jaar is. De peildatum die daarvoor wordt gehanteerd is de leeftijd op 31 december 2018."

Praktisch
De Triathlon Holten vindt plaats op 28 en 29 juni. Sportievelingen van 8 tot 11 jaar zwemmen 100 meter, fietsen vijf kilometer en lopen 1,25 kilometer bij de Kids Triathlon.

Deelnemers in de leeftijd van 12-13 jaar maken een zwemtochtje van 250 meter, fietsen 10 kilometer en lopen een parcours 2.5 kilometer. De jeugd van 14-15 jaar starten met 375 meter zwemmen, fietsen vervolgens tien kilometer en lopen 2.5 kilometer.
Deelnemers aan de achtste afstand gaan na het startschot 500 meter zwemmen, 20 kilometer fietsen en 5 kilometer lopen. Bij de Olympic zwemmen de sporters 1.500 meter, fietsen 40 kilometer en lopen 10 kilometer.

Opnieuw ondergaat het centrum van Holten en haar omgeving in het laatste weekend van juni een sportieve metamorfose. Dit evenement bruist van alles wat met zwemmen, fietsen en hardlopen te maken heeft. Nationale en internationale triatleten zetten zaterdag alles op alles om de begeerde punten te halen tijdens de ETU Triathlon Premium Cup Elite en ETU Triathlon Junior Cup. Deelnemers van de achtste afstand, Olympic Distance en bedrijventeams bemannen vervolgens het uitdagende parcours, aangemoedigd door het enthousiaste publiek dat rijen dik langs de kant staat. Het is de jeugd die het feestweekend op vrijdagavond aftrapt met de Kids triathlon, gevolgd door de 5 kilometer en 10 kilometer run voor hardloopliefhebbers.

Aanmelden kan via de website. Hier is ook meer informatie te vinden. 

Meer berichten